O2c

Onderwijs, werk, en specialiteiten: Hoe maak je een journalist te worden

De wereld van de journalistiek kan heel spannend

De wereld van de journalistiek kan heel spannend. Journalisten zijn op het snijvlak van lokale en globale gebeurtenissen helpen om de wereld op de hoogte zowel harde nieuws en roddels. Voordat u een grote stap voor steeds een journalist, zoals inschrijving in een top school voor journalistiek, zorg dan dat je je bewust bent van de salarissen van journalisten en de concurrentie voor journalistiek werk. Het klimaat voor dagbladjournalisten is vooral moeilijk op dit moment.

Wanneer u zeker weet dat er een journalistieke loopbaan is voor u, hier is wat je moet doen.

Onderwijs, werk, en specialiteiten: hoe maak je een journalist te worden. Onderwijs staat voorop.
Onderwijs, werk, en specialiteiten: hoe maak je een journalist te worden. Onderwijs staat voorop.

 1. Onderwijs staat voorop. Een graad in de journalistiek, het Engels, of communicatie is gunstig voor diegenen die een carrière in de journalistiek na te streven. Naast het helpen van u te krijgen over de nodige kennis, veel universiteiten bieden arbeidsbemiddeling om nieuwe afgestudeerden en alumni. Sommige journalisten zijn in staat om werk te vinden zonder het voordeel van een hbo-opleiding, maar meestal, die banen zijn op de gemeenschap kranten of zeer kleine publicaties.

  Als u hoopt om te werken voor een grote uitgave of produktie bedrijf, uw beste inzet is een gedegen opleiding. Het bijwonen van de school voor journalistiek, ook wel J-school, is een investering in uw toekomst. Inschrijven voor snelkoppeling programma's, zoals seminars en lessen aanbieden "certificaten van voltooiing," hoewel verleidelijk, moet worden vermeden. Daarnaast zijn hoede voor online universiteiten dat een zekere mate gebaseerd op beloven "levenservaring". Veel van deze zijn niet aangesloten op enigerlei wijze met een erkende universiteit. Er zijn een aantal goede online colleges, maar de meeste - zo niet alle - zijn zus scholen om een ​​baksteen en mortel universiteit. Journalistiek college is erg belangrijk. Het is vooral goed om een ​​journalistiek college te vinden met een gerenommeerde student krant of tv-programma - u zult willen zo veel hands-on journalistiek mogelijk te krijgen, terwijl nog op school. Dit zal u helpen zorgen voor een journalistiek stage en krijgen rond de Catch 22 van nodig journalistiek ervaring voordat u een journalistiek baan te krijgen.

  Uitgevers, vooral die met wereldwijde erkenning, zal respecteren uw inzet voor het krijgen van een gedegen opleiding.

  De wereld van de journalistiek kan heel spannend. Kies een specialiteit.
  De wereld van de journalistiek kan heel spannend. Kies een specialiteit.

  Aangezien uw salaris zal toenemen met elk niveau van het onderwijs dat je te voltooien, is het verstandig om voor de werkgelegenheid kijken met een middelgrote uitgever na afronding van je bachelor's degree. Op dat opleidingsniveau, zullen sommige werkgevers in staat zijn om uw salaris verwachtingen te voldoen, de opening van een grote verscheidenheid aan opties voor uw eerste baan in de journalistiek. Als u doorgaat met een geavanceerde graad na te streven, wordt u het maken van veel waardevolle contacten via uw werk voor toekomstige vacatures. Deze combinatie van actief bezig uw vaartuig als u vooraf uw journalistiek onderwijs is uw beste recept voor succes.

 2. Kies een specialiteit. Vacatures in de journalistiek variëren enorm, dus het is belangrijk om te beslissen precies welke weg u wenst te nemen. Hier zijn slechts een paar soorten journalisten:
  • Krant verslaggevers dekken verhalen voor de gemeenschap, grootstedelijke en nationale publicaties. Verhalen zijn vaak snel breken, dus je moet flexibel zijn en in staat om na te denken over je voeten. Deadlines zijn meestal strak, dus wees voorbereid om te schrijven met snelheid en nauwkeurigheid.
  • Onderzoeksjournalisten in dienst zijn van kranten, tijdschriften en tv-netwerken. Onderzoeksjournalistiek met zich meebrengt om naar de bodem van verhalen over politiek, misdaad en diverse schandalen. Noodzakelijke eigenschappen omvatten de mogelijkheid om feit van fictie te onderscheiden en als een vindingrijk onderzoeker. Dit is een "geen pluisjes" type baan.
  • Buitenlandse correspondenten in dienst zijn bij een media-bron in het ene land en gestationeerd in een vreemd land. Ze hebben vaak betrekking op de overheid, religie, situaties van politieke onrust, en worden vaak geplaatst in potentieel gevaarlijke omgevingen. Hoewel deze lijn van de journalistiek kan goed betaalde en zeer hoog profiel, in aanvulling op het gevaar, moeten buitenlandse correspondenten uitgebreid en vaak voor langere tijd.
  • Uitzending journalisten onder meer televisie en radio reporters en nieuwslezers. Dergelijke journalisten gespecialiseerd in het "rechte rapportage," met de nadruk op beknopte - in plaats van in-diepte - dekking. Naast de behoefte scherpe rapportage en onderzoeksvaardigheden, moet uitzending journalisten hebben ook aangename stem en een zekere mate van fysieke aantrekkelijkheid. Een minder vaak beschouwd als gebied van journalistiek zijn schrijvers van documentaires voor zowel film of televisie. Documentaires geven een journalist de gelegenheid om dieper ingaan op verhalen van belang.
  • Fotojournalisten gebruiken zowel film-en stilstaande beelden naar nieuws gebeurtenissen vast te leggen. Fotojournalisten worden op grote schaal toegepast op alle bronnen van media, waaronder kranten, tijdschriften en televisie. Een artistiek oog als het vermogen om de juiste momenten ervoor kiezen om voor geschiedenis nodig. Fotojournalisten moet "in het moment" en zijn op hun plaats bij evenementen, variërend van celebrity-rijke onderscheidingen toont aan natuurrampen.
  • Sport journalisten rapporteren over populaire sporten voor de radio, kranten en zelfs online.
  • Online journalisten richten zich op de 24/7 nieuws cyclus die beschikbaar is op het web, deze journalisten moeten snel zijn.
 3. Je moet de juiste spullen hebben. Het maakt niet uit welke tak van de journalistiek interesseert, zijn er een aantal noodzakelijke eigenschappen die gemeenschappelijk zijn voor alle. Journalisten moeten nieuwsgierig en hebben een "neus voor nieuws." Goede journalisten moeten dienst high ethiek te allen tijde. Zij moeten nagaan feiten, betrouwbaar zijn met gevoelige informatie en af ​​en toe, moet bereid zijn om de bron van hun informatie te beschermen, indien onthulling ervan zou iemand in gevaar brengen. Bovendien moeten ze goed betrekking op een grote verscheidenheid aan mensen en aan te passen aan veranderende omstandigheden. Ten slotte wordt een onbevooroordeelde houding die nodig zijn voor vrijwel alle gebieden van de journalistiek, deze banen vereisen een neutrale verslaggeving van feiten in plaats van meningen. De enige uitzondering op deze regel is voor columnisten, die specifiek worden gebruikt om persoonlijk commentaar aan te bieden.
 4. Ontvang een voet tussen de deur. Actief op zoek naar stages tijdens je laatste twee jaar van de universiteit. Veel kranten, tijdschriften, televisie-en radiostations bieden stageplaatsen (vaak onbetaald) om zowel undergraduate en graduate studenten. Bekijk de websites van mediabedrijven in uw stad, velen zullen reclame voor hun stages online. Journalistiek stages zijn de sleutel tot journalistiek werk later, zoals vele doorgewinterde journalisten zal u vertellen.
 5. Netwerken werkt. Een van de beste manieren om een ​​baan in de journalistiek veilig is om te laten vrienden en familieleden weten dat je op zoek bent. Verspreid het woord aan leden van een club of vereniging die u behoort, alsmede aan vertrouwde collega's. Zoeken naar mogelijkheden om mensen in het veld te ontmoeten. Meld je aan voor het schrijven van workshops en journalistiek klassen.
 6. Denk groot, maar begin klein. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat je eerste baan als journalist zal zijn hoge-betalende of high profile (tenzij je een geweldige netwerker!), Maar het krijgen van een baan bij een gemeenschap krant of lokale tv-station is een goed begin. Zodra u in het veld, heb je de kans om jezelf te bewijzen en actief op zoek vooruitgang.