O2c

Hoe te pennsylvania Nederlands te leren

Pennsylvania is de thuisbasis van mensen die delen een rijke culturele identiteit en taal. Hun taal is Pennsylvania Nederlands of Pennsylvania Duits. Dit is niet de Nederlandse taal van Nederland, maar de Duitse dialect van West-Midden-Duitsland. De meest bekende moedertaalsprekers van deze taal zijn Oude Orde Amish en Mennonieten Oude Orde. Ongeveer 240.000 mensen in de Europa spreken Pennsylvania het Nederlands. Het is een belangrijk onderdeel van hun erfgoed en cultuur.

Het verwerven van taal is een proces dat begint in de kinderschoenen. Kinderen die geboren worden in Pennsylvania Nederlands als moedertaal leren de taal van hun ouders en broers en zussen. Als ze leven in een gesloten samenleving die invloed van buitenaf, zoals de Amish of Mennonieten schuwt, is het makkelijker om de taal zuiver. Zelfs deze groepen zijn gevoelig voor het opnemen van Engels termen in woordenschat vooral als ze worden gedwongen om werk buiten de gemeenschap te zoeken of een opleiding te verkrijgen tegen een Engels sprekende school.

Hoe te pennsylvania Nederlands te leren.
Hoe te pennsylvania Nederlands te leren.

Een tweede manier om Pennsylvania Nederlands te leren is om in te schrijven in een klasse. Kutztown Universiteit van Pennsylvania biedt twee semesters in deze taal. Formeel onderwijs biedt studenten met een sterke basis in de uitspraak, woordenschat en idiomatisch taalgebruik. Zoals elke taal, moet Pennsylvania Nederlandse geoefend worden en vaak gebruikt. Student moet elke mogelijkheid die hun groeiende conversatie vaardigheden te gebruiken met native speakers.

Het internet biedt een unieke gelegenheid voor mensen om Pennsylvania Nederlands te leren. Online lessen aanbieden van de eerste beginselen van de taal beschikbaar. Voorkomende zinnen worden opgenomen en studenten te herhalen totdat ze hen aan geheugen. Other World Wide Web sites bieden de mogelijkheid om woordenschat uit te breiden door te lezen. Een Engels / Pennsylvania Nederlands woordenboek is beschikbaar op Wikipedia en er is zelfs een versie van Wikipedia in Pennsylvania Duits .

Hoe te pennsylvania Nederlands te leren.
Hoe te pennsylvania Nederlands te leren.

Leren traditionele gezangen en volksliederen is een andere manier om het ritme te leren en het gevoel van Pennsylvania het Nederlands. Verzamel boeken van poëzie, kinderboeken, zangboek, en een bijbel geschreven in dit mooie, rijke taal.

Het is een goed idee om al uw zintuigen te gebruiken bij het leren van een andere taal. Gehoor en zicht zijn slechts twee van de zintuigen vaak gebruikt. Voeg voelen en ruiken om te helpen schrijven de woorden op je hart en in je hoofd. Label gemeenschappelijke huishoudelijke artikelen in Pennsylvania het Nederlands. Gebruik je tastzin, label het tapijt, de badkamer tegel, een kind knuffel, schuurpapier, de lakens op je bed. Label uw kruiden. Lees het woord voor kaneel en dan inhaleer de specerijen. Gebruik alle middelen beschikbaar zijn en in de tijd, maak je Pennsylvania Nederlandse uw eigen.