O2c

Hoe te netwerken op jobbeurzen

Jobbeurzen bieden een geweldige kans voor zakelijk netwerken

Jobbeurzen bieden een geweldige kans voor zakelijk netwerken. Waar anders vind je een groep van werkgevers allemaal in een kamer willen met je praten? Maar voordat je netwerken te beginnen op een jobbeurs, wees voorbereid. Dit kan uw beste schot bij het ​​krijgen van uw voet tussen de deur met dat bedrijf dat je echt wilt om voor te werken. Hier zijn een paar dingen in gedachten te houden als je je een weg via een netwerk naar succes.

  1. Netwerken is alles over het ontmoeten van een beslisser, waardoor die persoon herinneren u, en - uiteindelijk - aannemen. Te dien einde, de eerste stap die u moet nemen als u om succesvol te netwerken zijn de jobbeurs is aan te kleden het onderdeel. U wordt in contact komen met human resource mensen, managers, en misschien zelfs eigenaars, en u wilt deze mensen om te weten dat je serieus bent over je carrière. Ook al ziet u een groot aantal deelnemers die terloops gekleed bent, als je echt wilt maken een gunstige indruk, moet je dragen zakelijke professionele kleding. Staan boven de menigte.
  2. Wees bereid om te vertegenwoordigen en te verkopen jezelf. Als je gaat om "de deal te sluiten," je moet de juiste verkoophulpmiddelen. Bovenaan de lijst van tools om u te helpen bij het verkopen van jezelf is je CV. Zorg ervoor dat u een kwaliteit cv, en veel exemplaren om weg te geven als u spreekt met verschillende vertegenwoordigers van bedrijven hebben. Maar iets dat veel mensen niet hebben, is een visitekaartje of visitekaartje. Deze kaart moet gewoon uw naam en contactgegevens informatie, en eenvoudige, smaakvolle en professional. Omdat vertegenwoordigers van de onderneming niet vaak werkzoekenden zien met telefoonkaarten, dit is een goede manier om een ​​onvergetelijke indruk te maken en open te stellen gesprek.
  3. Vraag doordachte, intelligente vragen. Als werkzoekenden circuleren, en de dag vordert, krijgen de vertegenwoordigers van bedrijven gevraagd veel van dezelfde vragen: "Hoe snel bent u huren?" en "hoeveel posities heb je beschikbaar?" of nog erger: "Wat heeft uw bedrijf doen?" of "Hoeveel kost deze positie te betalen?" Werkgevers zijn in principe "panning voor goud" op jobbeurzen. Ze weten dat ze zullen ziften door middel van een veel vuil aan die paar nuggets te vinden. Wees de nugget. Stel vragen die laten zien dat je je huiswerk of dat laat je enthousiasme voor het werken voor hen gedaan. Stel vragen als: "Hoe bent u gepositioneerd om de snelle technologische ontwikkelingen die zich in de huidige markt te behandelen," "Welke eigenschappen zoek je in de persoon huurt u voor deze positie?" of "Uw bedrijf mission statement is _____; hoe de positie die u vullen helpen voldoen aan die missie?" Toon interesse, kennis en bekwaamheid in uw vragen en maken een grote indruk.
  4. Maak een vriend. Laten we eerlijk zijn, mensen in te huren mensen dat ze zich zullen aansluiten bij de rest van het team. Geen enkel bedrijf wil een "geniaal" die niet kan opschieten met zijn collega's. Dit is een recept voor een ramp. Wanneer u het bedrijf rep in een gesprek dat rapport bouwt, begin je aan die persoon aan uw zijde te winnen. Vergeet niet, al het andere relatief gelijk, mensen in te huren mensen die ze willen. In feite, zelfs als al het andere is een beetje ongelijk, met u op de lichte kant van de weegschaal, mensen nog steeds mensen inhuren ze willen. U moet volgen Dale Carnegie's advies en "win vrienden en beïnvloed mensen."

Hoe te netwerken op jobbeurzen. Netwerken is alles over het ontmoeten van een beslisser, waardoor die persoon herinneren u, en - uiteindelijk - aannemen.
Hoe te netwerken op jobbeurzen. Netwerken is alles over het ontmoeten van een beslisser, waardoor die persoon herinneren u, en - uiteindelijk - aannemen.

Geloof het of niet, als je de volgende paar eenvoudige stappen, zult u moeten doen meer dan 85% van de zoekers op de jobbeurs.