O2c

Hoe te montessori schuurpapier letters gebruiken om fonetische lezen introduceren

Vandaag de dag worden kinderen onderwezen en opgeleid op jongere leeftijd. Kinderen zo jong als twee jaar kunnen nu al worden onderwezen, met behulp van verschillende methoden, zoals de Montessori schuurpapier letters. Het schuurpapier letters kunnen worden gebruikt om jonge kinderen te leren over fonetische lezen. Als je een peuter, hier is hoe je de Montessori schuurpapier letters te gebruiken om hem te leren.

  • Zit. Allereerst kiest u de locatie en het tijdstip waarop u uw kind te leren. Vergeet niet dat kleine kinderen zijn erg gevoelig en hebben minder zelfcontrole. Probeer nooit om uw kind te betrekken bij een onderwijs-sessie als uw kind slaperig, te energiek, hongerig of vol. Het kind moet in de stemming om te leren, en je moet geen lessen kijken saai en vervelend, anders zal het kind lessen met verveling te associëren. Hoewel u de lessen doen op de vloer of in bed, is het het beste als je het op een tafel, zodat de oefening zal simuleren de schrijfhouding.
  • Het kiezen van de letters. Kies vervolgens een letter uit de set van schuurpapier letters. Schuurpapier letters zijn in principe karton, gewoonlijk gekleurd met de letters gevormd met schuurpapier gelijmd op de kaart. Het schuurpapier grijpt het kind het gevoel van aanraking, en bevordert spier-en hand-oog coördinatie. Kies brieven die zijn onderscheiden van de anderen in termen van fonetische klank en vorm. Op deze manier zal het kind niet worden verward.
  • Spreek en op te sporen. Zodra u hebt gekozen voor de eerste kaart, de kaart lezen en uitspreken van de fonetische geluiden achter de brief. Als u dit doet, gebruik je vingers om de omtrek van de brief op te sporen.
  • Leren door imitatie. Nadat u klaar bent met het uitspreken en het traceren van de schuurpapier letters met je vingers een paar keer, laat je kind herhalen. Maak je niet te kieskeurig te zijn met de uitspraak, omdat sommige kinderen nu pas beginnen om hun stem te gebruiken voor het spreken op dit punt. Zorg ervoor dat u uw kind te begeleiden als hij sporen van de brieven met zijn vingers. Door het nabootsen van jou, het kind weet wat klinkt te associëren met bepaalde letters, en zal een idee van wat slagen hij nodig heeft om te maken om op te schrijven van de woorden.
  • Voeg letters. Zorg ervoor dat u alleen op een paar letters te werken tijdens de eerste sessie. De eerste sessie mag niet meer dan vijftien minuten. Anders wordt het te saai en te slepen voor het kind. Na elke sessie, gebruik maken van andere sets letters. Open elke volgende sessie met een korte samenvatting van wat letters u en uw kind hebben bestudeerd tijdens de laatste sessie. Na een paar weken, zal uw kind in staat zijn om de fonetische geluiden die worden geassocieerd met elke letter leren en moeten leren de basisslagen dat elke letter is samengesteld uit. Meestal gaan mensen met kleine letters. Daarna door naar hoofdletters.


Hoe te montessori schuurpapier letters gebruiken om fonetische lezen introduceren. Het kiezen van de letters.
Hoe te montessori schuurpapier letters gebruiken om fonetische lezen introduceren. Het kiezen van de letters.

Met deze stappen, moet u in staat om gebruik te maken van het Montessori schuurpapier postbladen om uw kind te leren over fonetische lezen te maken.