O2c

Hoe om te leren begrijpend lezen vaardigheden in de 5e klas

Studenten in Grade 5 wordt verwacht dat ze al onder de knie een aantal van hun fundamentele begrijpend lezen vaardigheden. Ze moeten in staat zijn om te voorspellen, afleiden, vraag, samen te vatten, en ideeën duidelijk te maken wanneer door juiste aflezing selecties voor hun leeftijd en achtergrond. Vanwege dat, uw volgende doel is om hen voor te bereiden op het leren van geavanceerde begrijpend lezen strategieën. U zou moeten beginnen om hun kritisch denken te verbeteren door middel van een aantal praktische en intensieve toepassingen.

Hier zijn een aantal aanbevelingen voor u:

Hoe om te leren begrijpend lezen vaardigheden in de 5e klas. Oefenen, oefenen, oefenen.
Hoe om te leren begrijpend lezen vaardigheden in de 5e klas. Oefenen, oefenen, oefenen.

  • Oefenen, oefenen, oefenen. Hierdoor kunnen uw Grade 5 studenten aan te scherpen in hun basisbehoeften begrijpend lezen vaardigheden, vooral als ze niet kunnen focussen en te concentreren op hun lezing selecties. Het proces van herhaling kan hen in staat stellen om meer bedreven met die vaardigheden. Geef ze de kans om die vaardigheden te testen in verschillende situaties. Dus in plaats van de aanpak van begrijpend lezen technieken tijdens hun taal kunstvakken alleen, oefenen hun begrijpend lezen vaardigheden terwijl het oplossen van een probleem in de wiskunde, het uitvoeren van een experiment in de wetenschap, of de herziening van een gebeurtenis in de geschiedenis. Als het nodig is, kunt u zelfs het opzetten van een een-op-een sessie met hen die niet in staat zijn om te gaan met de activiteiten of de taken.
  • Denk, denk, denk. Hebt u vastgesteld heeft de beheersing van een aantal elementaire begrijpend lezen vaardigheden bij uw Grade 5 studenten, bent u klaar om verder te gaan naar het volgende niveau. Leer ze hoe ze kritische denkers. Zoals eerder vermeld, kritisch denken is een geavanceerde vaardigheid. Dus, de voorbereiding van uw lessen heel goed. Wekken ze. Zo kan je leerlingen lezen ofwel een onbekende kort verhaal of een segment van een onbekende roman. Na het lezen van (en begrijpen) de toegewezen stuk, instrueren hen om de volgende gebeurtenissen te voorspellen. Moedig hen aan om hun verbeelding te gebruiken. U kunt verdelen ze in paren of groepen en vertel ze om te brainstormen en hun eigen einde te formuleren voor de korte verhaal of de roman. U kunt hen in staat te om een ​​grafische organisator, laten we zeggen, een verhaal web, gebruiken om de lijst naar beneden een aantal voorspellingen of waarschijnlijkheden.
  • Groep, groep, groep. Breaking your Grade 5 studenten in groepen kan een grote hulp in het meegeven van begrijpend lezen strategieën, vooral als je een aantal procedures die moeten worden gemodelleerd plan. Uw Grade 5 studenten kan zeker leren van hun klasgenoten. Bijvoorbeeld, als u van plan om zich te concentreren op samenvatten als een begrijpend lezen vaardigheden, kunt u nodig heeft elk groepslid na te vertellen een deel van de toegewezen verhaal, selectie of passage. Het kan het begin, het midden of het einde zijn. De taak helpt de leden van de groep het bepalen van de onbelangrijke details, onvermijdelijk waardoor ze alleen stil te staan ​​bij de belangrijke punten. De groepering zorgt voor betere resultaten in plaats van met de hele klas. Sommigen van hen kunnen krijgen doorschemeren aan proces-en kunnen ervoor kiezen om gewoon rustig te houden in de hele discussie. Als ze in een kleine groep, worden ze letterlijk gedwongen om open te stellen en hun ideeën kunnen uiten.


Bewaken van de voortgang van uw Grade 5 studenten

Bewaken van de voortgang van uw Grade 5 studenten. Verras hen met korte quizzes.Or, kunt u hen het gevoel meer gewend aan dagelijkse oefeningen. Noteer de scores en zien of de resultaten worden steeds indrukwekkend. Anders, te wijzigen uw activiteit line-up als de noodzaak zich voordoet.