O2c

Hoe om ervoor te zorgen uw kind speciale behoeften wordt voldaan op school

Wees uw kind advocate!

Zowel als ouder van twee kinderen met speciale behoeften en als een leraar, ik ben me bewust van alles wat kan worden gedaan om uw kind te helpen, zodat zijn behoeften wordt voldaan op school. Ik weet dat een aantal scholen niet bepaalde diensten bieden zelfs en komen ermee weg omdat de ouders zich vaak niet bewust van wat er kan worden gedaan op school. De meeste scholen zullen niet bevorderlijk voor hun diensten voor een of andere reden, vooral in de Europa. In feite, je vaak lezen over de juridische kwesties die ouders moeten met behandelen, zodat hun kinderen speciale behoeften waaraan moet worden voldaan op school.

Hier zijn enkele tips die ik voor je heb! Natuurlijk kan elke staat verschillen de Canadese provincies en territoria hebben met betrekking tot kinderen met speciale behoeften, maar sommige, zo niet al deze stappen kunnen worden gevolgd en bieden u alles wat u nodig heeft voor uw kind om te groeien en te ontwikkelen het goed op school.

Hoe om ervoor te zorgen uw kind speciale behoeften wordt voldaan op school. Onderzoek is de sleutel.
Hoe om ervoor te zorgen uw kind speciale behoeften wordt voldaan op school. Onderzoek is de sleutel.

  1. Onderzoek is de sleutel. Doe je huiswerk door het vinden van alles wat wordt aangeboden door de overheid en de aard van de financiering beschikbaar voor kinderen met speciale behoeften. U zult versteld staan. In ons geval heeft onze maatschappelijk werker niet veel informatie op dit gebied. In feite werden de meeste diensten die we nu hebben voor onze kinderen gevonden door middel van uitgebreid onderzoek gedaan door mijn man.
  2. Informeer u over wat te verwachten op het IEP vergadering. De meeste IEP bijeenkomsten zijn over het algemeen hetzelfde, maar afhankelijk van uw staat of provincie, de verwachtingen en de manier waarop de vergadering gaat kan variëren. Informeer u over wat u kunt verwachten dat er gebeurt zien tijdens het IEP vergadering. Meestal zal specialisten zoals de leerkracht, de logopedist, de fysiotherapeut en de ergotherapeut deel te nemen aan de vergadering en uw maatschappelijk werker, de klas leraar en de opdrachtgever. In sommige gevallen zal de docent hulp die zal werken met uw kind ook aanwezig zijn op de vergadering. Het belangrijkste doel "moet" hetzelfde zijn - uw kind speciale behoeften en hoe de school van plan is om te voldoen aan hen. Sommige scholen kunnen zich richten op de begroting, maar altijd in gedachten houden dat, zoals advocaat van uw kind, uw kind voor het eerst komt!
  3. Vraag naar de programma's en middelen die uw kind de toekomst van school biedt hem! Mijn kinderen de school biedt verschillende scholen gestart programma's, zoals: Muziek therapie, bowling, Special Olympics, zwemmen en schaatsen. Deze programma's worden aangeboden aan kinderen met speciale behoeften in om hen te helpen de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden en muzikale vaardigheden. Hun middelen omvatten een snoezelkamer, speciale speeltoestellen en goed opgeleide en ervaren medewerkers. In onze situatie, deze school gebruikt om een ​​cluster school waar kinderen met speciale behoeften werden gestuurd, zodat het personeel is zeer goed geïnformeerd te zijn. Ze zijn omgegaan met autisme, die zowel onze kinderen, maar ook andere gezondheidsproblemen, beïnvloedt al jaren. Houd in gedachten dat programma's en middelen verschillen van de ene school naar de andere.
  4. "Evaluatie" is het toverwoord! Voordat je zelfs betrokken bij een IEP vergadering, zorg ervoor dat uw kind de behoeften werden geëvalueerd door specialisten. Ga naar het IEP ontmoeting met de schriftelijke evaluatie in de hand. De evaluatie van een kind opent vele deuren, vooral indien middelen betreft.
  5. Bereid een evaluatie van je eigen! Typ en kopieën maken van de behoeften van uw kind - genoeg voor alle aanwezigen, zoals vergaderingen kan nogal druk zijn, dat u bijna vergeet belangrijke zaken of geen tijd meer dus door het hebben van een gedetailleerde evaluatie van de behoeften van uw kind, zal het worden gebruikt voor het vullen van in het papierwerk voor de financiering en ook voorkomen dat vergissingen.
  6. Neem niets voor lief! In mijn ervaring als leraar, werd ik gedwongen om stil te blijven door mijn hoofd over een niveau 3 student. De school divisie was het maken van sneden, zodat ze vertelden de scholen beheerders om creatief te zijn. Nou, in mijn school, het betekende dat een niveau 3 student (voltijds financiering) werd afgesneden ½ tijd. De belangrijkste verkocht haar (creatieve jargon) door te vertellen de ouders dat een dergelijke wijziging is doorgevoerd om hun kind de onafhankelijkheid te bevorderen. De waarheid was dat zijn geld niet werd gesneden en het geld werd gebruikt voor iemand anders. Vergeet niet dat veel beheerders denken EERSTE over hun budget.

Vecht voor de behoeften van uw kind, ongeacht wat ze zeggen! Als u deze tips, zult u helpen om uw kind de diensten die hij nodig heeft op school. Alsjeblieft, neem geen "Nee!" als antwoord. "Ja!" is in feite de optie en de school verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat uw kind speciale behoeften het eerst komt!