O2c

Hoe naar het speciaal onderwijs activiteiten te plannen

Hoe kunnen we van plan de activiteiten voor een speciaal onderwijs of bron kamer studenten? Zoals bij elke overweging in het speciaal onderwijs, is het cruciaal om te begrijpen wat de specifieke behoeften zijn. Hebben de studenten fysieke of emotionele problemen? Zijn er ontwikkelingsgebied gehandicapte studenten? Hebben we leerlingen met leerstoornissen? Vision of auditieve handicap? We kunnen dan baseren onze activiteiten op de behoeften. Hier volgen enkele algemene beschouwingen gevolgd door een aantal specifieke degenen later.

 1. Wees bewust van de unieke stressoren die uw speciale behoeften studenten gezicht. Wat lijkt me leuk om een ​​mainstream student kan worden angstaanjagend voor een autistische leerling.
 2. Toezicht houden op de sensorische stimulatie: nieuwe geluiden, geuren, smaken en aanraken.
 3. Verandering is heel moeilijk voor veel leerlingen met bijzondere behoeften. Hun comfort zone is smal; nieuwe dingen kan heel intimiderend zijn. Verzeker hen van hun persoonlijke veiligheid.
 4. Beperken variabelen in de omgeving. Veel studenten ervaren zintuiglijke overbelasting, dus houd zoveel consistent mogelijk. Zelfs gaan lessen, zoals kunst of muziek kan traumatisch.
 5. Wees voorbereid op moeilijke tijden door als rustig en consistent. Dit onderzoek zal voortbouwen uw leerlingen het vertrouwen in nieuwe situaties.
 6. Bespreek opties met studenten. Vaak wordt een speciale behoeften kind kan zien maar een keuze - '. Vecht of vlucht' Brainstorm met wat ze moeten doen als ze het gevoel bedreigd (vraag een volwassene, gaan in de hal, etc.).
 7. Volg via door te waarschuwen andere personeelsleden of volwassenen met betrekking tot de details van het plan van de student.
 8. Wees up-front met uw andere studenten, vooral de mainstream degenen. Leg de situatie en hen verzekeren dat ze zullen worden veilig bewaard. Praat met hen over hoe ze moeten omgaan met speciale behoeften studenten.
 9. Bij het kiezen van activiteiten, praten met uw leerlingen. Vraag hen hoe ze zich voelen en wat ze zouden genieten. Dit heeft de neiging om een ​​goede tijd voor een taalles. Schrijf hun gedachten op het bord. Gebruik een KWL grafiek als ze dit doen (K-wat ik weet over wat we aan het doen zijn, W-wat ik wil leren, L-wat ik heb geleerd). De KWL is voltooid na de activiteit.
 10. Voor in-class activiteiten, kies dan voor eenvoudige in plaats van ingewikkeld. Dit advies geldt voor alle studenten. Ze hebben een grotere kans op succes. Het grootste doel voor de meeste activiteiten is over het algemeen positieve interactie en communicatie, samen met de blootstelling aan nieuwe dingen.
 11. Voor Koken - Gebruik de gekoelde deeg en laat ze versieren de cookies. Gebruik recepten met eenvoudige ingrediënten die ze willen - pizza, cake mix, taco's, pasta's, salades.
 12. Voor Art - Selecteer projecten die vrije vorm, zoals klei, vingerverf, pastels en collages aan te moedigen. De sleutel is participatie en verkenning van media.
 13. Voor Wetenschap - Stick met basics zoals het weer, planten, dieren, voertuigen, veiligheid en gezondheid. Dit zijn factoren in de studenten 'omgeving. Zij hebben vaak hulp nodig leren omgaan en communiceren. Het curriculum keuzes moet rechtstreeks zinvol in hun leven.
 14. Voor Music - Ik vond de muziek therapie aanpak. We gebruikten zang, dans en ritme tot een vreedzame, gelukkige sfeer te creëren. Kies nummers met een positieve thema. De heer Rogers 'website is opgenomen de meeste van zijn liedjes en ik geloof dat ze behoren tot de beste.
 15. Voor Sociale Studies - Kijk naar kaarten. Zijn gasten uit andere landen komen om te spreken. Focus op de gemeenschap en de manier waarop we met elkaar omgaan in onze lokale, nationale en wereldwijde gemeenschap.
 16. Voor excursies - Hou ze eenvoudige, veilige en goed gecontroleerde. Proberen om het een verlengstuk van hun veiligheidszone. Zoek middelen met eenvoudige, georganiseerde programma's.

Hoe naar het speciaal onderwijs activiteiten te plannen. Verandering is heel moeilijk voor veel leerlingen met bijzondere behoeften.
Hoe naar het speciaal onderwijs activiteiten te plannen. Verandering is heel moeilijk voor veel leerlingen met bijzondere behoeften.

Ik wens u goed in uw inspanningen met onze kinderen met speciale behoeften en burgers. Blijf je goede werk!