O2c

Hoe maak je een sport - voedingsdeskundige te worden

Sporters of sporters hebben verschillende voeding en voedsel eisen uit de algemene bevolking. Dit komt omdat ze moeten hoog uithoudingsvermogen of uithoudingsvermogen, en hun prestaties op een veel hoger niveau in vergelijking met de gemiddelde mens. Zo hun speciale dieet of voeding eisen moeten zorgvuldig worden gepland en beheerd op het juiste moment, en dat is waar een sport-voedingsdeskundige komt binnen Dit artikel vertelt u hoe u een sport-voedingsdeskundige te worden.

Achtergrond en functieomschrijving
Iedereen die is een arts, kan diëtist, coach, personal trainer, fysiotherapeut of iemand die wil specifiek trainen voor deze job uitgegroeid tot een sport-voedingsdeskundige. Sport voedingsdeskundigen kan werken met school en universiteit atletische programma's, amateur of professionele teams en clubs, individuele sporters of spelers, de volksgezondheid diensten of sportgeneeskunde faciliteiten.

Volgens de National Association of Sports Nutrition (NASN), de officiële instantie voor vergunningverlening en accreditatie van sport voedingsdeskundigen, 'sportvoeding' gaat over de beoordeling van individuele biochemische samenstelling en fysiologie van een voedings-programma dat het beste en optimale samenstelling van het lichaam, prestaties verzekert creëren niveaus en de snelheid van herstel in sporters. Dit wordt gedaan door het verzamelen van informatie over de huidige metabolisme tarieven, lifestyle-, energie-niveaus voor consistente optimale prestaties, de anamnese, etc.

Hoe maak je een sport - voedingsdeskundige te worden.
Hoe maak je een sport - voedingsdeskundige te worden.

Onderwijs, certificering en training
Een fundament in de fysica, chemie, biologie en wiskunde op de middelbare school is de eerste stap om een ​​sport voedingsdeskundige. Bericht middelbare school, de NASN beveelt de volgende opleidingseisen om een ​​licentie sport voedingsdeskundige.
Voltooi een van de volgende:

  1. Twee jaar werkervaring als gecertificeerde professional in de gezondheidszorg, voeding of dieet begeleiding;
  2. Associate of bachelor's degree in de voedingsleer of gerelateerde gezondheids-of bètavak met een jaar werkervaring als gediplomeerd gezondheidswerker;

Bij het voltooien van de bovenstaande eisen, dan kunt u een aanvraag voor een primaire Sports Nutrition Licentie door te verschijnen en het invullen van de NASN onderzoek, in aanvulling op een staat gezondheid boord eisen. U moet aantonen expertise in: (a) de evaluatie van de lichaamssamenstelling en de stofwisseling, (b) het menu ontwikkeling, en (c) de uitoefening metabolisme.

Hoe maak je een sport - voedingsdeskundige te worden.
Hoe maak je een sport - voedingsdeskundige te worden.

In het geval dat u niet beschikt over een van de kwalificaties hierboven vermeld, kunt u nog steeds een sportvoeding te worden door het invullen van elke NASN-geaccrediteerde diploma programma op een Personal Trainer (PT) te worden. Dit programma bestaat uit drie modules, die allemaal met succes moet worden voltooid om certificering te verkrijgen: (a) resistentie opleiding, (b) de gezondheid advocacy, en (c) fitness evaluatie.

Career groei kan worden vergemakkelijkt door het verkrijgen van de Master Sports Nutrition License, welke u zal toestaan ​​om teams van sport voedingsdeskundigen beheren of een voedings-programma uit te voeren in elke medische faciliteit. Om deze licentie te krijgen moet u beschikken over een gedegen kennis van: (a) metabole testen, (b) de lichaamssamenstelling, (c) de uitoefening metabolisme, (d) het menu ontwikkeling; (e) behandelprogramma's voor medische aandoeningen, en (f) voeding beheer .

Check out de NASN website voor meer informatie over certificering, hercertificering en carrièrepad. De basics zijn al behandeld in dit artikel.