O2c

Hoe maak je een software QA expert te worden

Omdat het een software QA expert vereist gespecialiseerde vaardigheden in het programmeren van software en ontwikkeling. Het hebben van een expertise in de Quality Assurance (QA) industrie heeft behoefte aan toewijding en geduld. Software Quality Assurance is een specialisatie op het gebied van software engineering en ontwikkeling, waar deskundigen zorgen voor de kwaliteit van software. Een Software Quality Assurance (SQA) expert controleert de software engineering proces ontwikkeld door software programmeurs te onderhouden negentig tot honderd procent software efficiëntie. SQA deskundigen moeten voldoen aan de internationale normen die door de onderneming of het bedrijf te stellen.

Hoe maak je een software QA expert te worden. Source code management (SCM).
Hoe maak je een software QA expert te worden. Source code management (SCM).

De scopes van routine de Software Quality Assurance experts 'zijn als volgt:

Software-ontwerp - SQA deskundigen moeten de doelmatigheid van de architectonische planning van de software te controleren. Dit zijn onderdelen van de gehele software ontwerp dat SQA deskundigen moeten overwegen:

 • Software-compatibiliteit - SQA moet controleren of de gemaakte software in diverse systemen en apparaten zou lopen. De backwards-compatibiliteit van de software moet worden toegepast voor eerdere versies van de software.
 • Software uitbreidbaarheid - SQA moet controleren of het product is klaar en getest voor het systeem te upgraden zonder dat het veranderen van het hele systeem structuur.
 • Fouttolerantie - SQA moet controleren of de software nog steeds kan draaien na een systeemcrash. De software moet ook getest worden of het systeem fouten kan herstellen.
 • Systeembeheer - de software moet worden getest als de software is in staat om terug te keren naar de vorige instellingen na systeem upgrade zonder falen of crashes.
 • Modulariteit - SQA moet iedere afzonderlijke onderdelen of componenten te isoleren en haar stabiliteit te handhaven alvorens de onderdelen om het hele systeem voor eenvoudiger onderhoud van de software.
 • Software verpakkingen - de dozen, handleidingen en gedrukte materialen marketing moet dubbel worden gecontroleerd voordat distributie van de producten.
 • Robuustheid - SQA expert zou het systeem te laten functioneren onder druk te controleren. De software moet in staat zijn om te reageren met verschillende ongeldig of onvoorspelbare ingangen.
 • Beveiligingssysteem - de software moet worden gecontroleerd voor "bugs" of "lus gaten" om inbreuk op de beveiliging en de "crackers" voorkomen in het systeem.
 • Bruikbaarheid - De interface moet "user friendly" voor klanten bedienen van de software.
 • Coding - SQA deskundigen moeten controleren en testen van de software als de programmering codes correct en goed zijn gegenereerd voor optimale prestaties.

Source code management (SCM) - controle Revisie en source code management gebeurt na codering compressie en verandert het in leesbare bestandsformaten zoals documenten, uitvoerbare programma's, en andere beheerde informatie die is opgeslagen als bestanden. Source code management (SCM) omvat bestand vergrendeling en versie samenvoegen die worden gebruikt voor file identiteit.

Softwareconfiguratiemanagement. Configuratiestatus accounting.
Softwareconfiguratiemanagement. Configuratiestatus accounting.

Code review - SQA experts opnieuw controleert het hele systeem voor beta-testen vóór de invoering van het softwarepakket aan de consument.

Softwareconfiguratiemanagement - SQA experts houden de stabiliteit en de identiteit van de configuratie van de software om te dienen als een verzameling van gegevens met betrekking tot de wijzigingen die in het hele systeem. Softwareconfiguratiemanagement heeft vier geïmplementeerde processen die zijn:

 • Configuratiebeheer - een werkwijze waarmee de set eigenschappen in de configuratie van het systeem. Alle configuraties gemaakt en veranderd worden opgenomen voor verdere vergelijking en analyse.
 • Configuratie change control - een proces waarbij veranderingen in de configuratie moet worden goedgekeurd voor re-base voering.

Configuratiestatus accounting - Dit is een verzameling van rapporten en verslagen van een configuratie basislijn.