O2c

Hoe maak je een schema voor een optimaal time management prioriteit

Time management is het vermogen om te organiseren en te plannen tijd

Time management is het vermogen om te organiseren en te plannen tijd, het regelen van het op een zodanige wijze dat hij in staat is om het gebruik van het meer effectief en productief. Het is zeer belangrijk voor iedereen die een goed beheer van de tijd vooral in deze tijd waar er lijkt altijd wel te weinig van om rond te gaan. Time management kan gebruikt worden door studenten jongleren tussen studies en andere activiteiten, werkende moeders die van banen naar buiten gaan om thuis te komen en het doen van huishoudelijke taken, vaders verdienen van een leven van een gezin te onderhouden, jonge werknemers streven naar een mooie toekomst tegemoet, en de lijst gaat. Onnodig te zeggen, dit is een vaardigheid die geoefend moet worden door zowat iedereen om al die kostbare uren tellen voor dingen die zijn de moeite waard. Zorgvuldige planning en scheduling is de sleutel tot het maken van tijd voor u werken. Hier zijn een paar nuttige tips om de meest voordelige gebruik van uw tijd te maken.

Hoe maak je een schema voor een optimaal time management prioriteit. Analyseer hoe uw tijd wordt besteed.
Hoe maak je een schema voor een optimaal time management prioriteit. Analyseer hoe uw tijd wordt besteed.

  • Analyseer hoe uw tijd wordt besteed. Veel problemen met betrekking tot time management komen van bepaalde gewoonten als het gaat om te werken. Het is het beste om te gaan zitten en precies hoe je gebruik van uw tijd te maken te bestuderen. Beter nog, een logboek bijhouden van alle activiteiten je doet elke dag en schrijf uit hoeveel tijd je besteedt aan elk van hen. Je zult in staat zijn om vast te stellen van deze log welke van die activiteiten die u heeft opgebruikt meer tijd met, mensen die je gaf een beetje minder, en welke waren productiever en zinvol voor je leven. U kunt ook uitzoeken welke soort activiteiten kan het best worden gedaan door u of die u kunt iemand anders te doen toevertrouwen. Door het maken van een analyse, bent u goed op uw manier aan het ontwikkelen van uw vaardigheden voor time management.
  • Stel uw doelen. Door een opsomming van je doelen, bent u in staat om dingen te hard werken voor en je geest op koers te houden. Vergeet niet dat je moet degenen die zowel korte als lange termijn. Wees zeer voorzichtig over het instellen van doelen die te hoog zijn en onredelijk. Het kan zijn dat instelling zelf voor een groot deel van teleurstelling. Tegelijkertijd, moet u ook niet onder-schatten jezelf en streven naar iets dat niet je uitdagen op alle. Wees praktisch en realistisch bij het maken van doelen voor jezelf.
  • Kom met een plan. Planning is essentieel voor een goede time management. Zonder dat, niets werkt. Als je eenmaal hebt ingesteld al je doelen, moet je dan beginnen met de planning wat zijn de noodzakelijke stappen die u moet nemen om elk van hen te bereiken.
  • Stel je prioriteiten. Een van de meest essentiële factoren voor een effectieve time management is prioriteit. Het zou heel onmogelijk om alles te bereiken in de loop van een dag dat is waarom je moet nodig naar de lijst van uw taken in de volgorde van hun belang. De meest noodzakelijke die moet onmiddellijk worden gedaan als u ze uitschakelt, wordt alleen maar vertragen wat onvermijdelijk is. Schrijf ze vast en steek door het schema van het krijgen van de belangrijkste gedaan, gevolgd door de volgende belangrijkste taken. Door dit te doen, bent u ook het verlichten van jezelf van de onnodige last van zorgen te maken over hoe je alles meteen bereikt.


Time management is het beste instrument in het leven een productief leven. Als u ongeorganiseerd en hebben geen schema te volgen, je springt van de ene taak naar de andere en uiteindelijk bereiken van zeer weinig aan het eind van de dag. Neem de tijd om te werken op tijd, zodat het voor u werkt.