O2c

Hoe maak je een professionele portfolio te creëren


Een professionele portfolio is een verzameling van het werk van uw leven tot op dit punt. Het vertelt werkgevers alles en nog wat over je vroegere dienstbetrekking, waardoor ze inzicht in uw arbeidsethos en ervaringen uit het verleden. Werkgevers houden om te zien dat je de tijd gestoken in het creëren van een professionele portfolio te 'verkopen' jezelf. Het maakt niet uit wat uw beroep, hier zijn enkele tips om u te helpen een stellaire professionele portfolio.

Stap 1

Hoe maak je een professionele portfolio te creëren. Zoek een geweldige manier om uw portefeuille weer te geven.
Hoe maak je een professionele portfolio te creëren. Zoek een geweldige manier om uw portefeuille weer te geven.

Zoek een geweldige manier om uw portefeuille weer te geven. Voordat u begint met het zetten van uw professionele portfolio samen, moet u beslissen hoe je gaat om het te laten zien. De meeste mensen geven de voorkeur aan een mooi bindmiddel (bij voorkeur met een lederen look) dat de mogelijkheid om 3-ring kunststof pagina beschermers in stand moet houden aan te schaffen. Zoek er een die is een geschikte maat voor het aantal documenten dat u wilt opnemen in uw professionele portfolio. (Controleer uw lokale kantoor winkel voor de breedste selectie van professionele bindmiddelen.)

Stap 2

Verzamel uw documenten. In uw professionele portfolio, wilt u documenten die uw prestaties met betrekking tot de job waarvoor je solliciteert, samen met uw algemene werk geschiedenis te illustreren nemen. Plaats eerst uw sollicitatiebrief en cv, en dan vinden eventuele opleidingscertificaten, officiële kwalificatie documenten, en de eventuele jaarlijkse evaluaties. Het is ook een goed idee om brieven van aanbeveling omvatten, succesvolle projecten je een deel van, en alles wat je bent trots op en willen laten zien aan potentiële werkgevers.

Als je een leraar, kan de professionele portfolio maakt u ook items met betrekking tot uw verleden onderwijservaring. Begin met inbegrip van uw benadering van onderwijs, of wat sommigen noemen je 'onderwijsfilosofie'. Het is eigenlijk je overtuigingen over hoe studenten kunnen en moeten leren in moderne klaslokalen, en uw aanpak aan het helpen van alle studenten vinden succes. Daarnaast zetten in een aantal favoriete lesplannen die echt pronken met je stijl van lesgeven. Ook foto's van je studenten aan het werk, verschillende werkgebieden of bulletin boards in de klas dat uw benadering illustreren het onderwijs, alsmede monsters van het werk van studenten. Beheerders de voorkeur aan voorbeelden van wat voor soort leraar ben je te zien in plaats van alleen horen praten, dus hoe meer je kunt opnemen in uw professionele portfolio, hoe beter.

Stap 3

Verzamel uw documenten. Wees niet bescheiden.
Verzamel uw documenten. Wees niet bescheiden.

Wees niet bescheiden. Wanneer u uw professionele portfolio, het is niet een tijd om nederig te zijn. Je moet om te pronken aan de baan te krijgen! Praat over ervaringen uit het verleden die heel succesvol zijn geweest voor je. Bespreek tijden die u zelf hebt overtroffen. Klinkt niet arrogant, maar wees bereid om eenmalig een paar van je mooiste momenten en prestaties die interviewen.

Stap 4

Vergeet niet uw portefeuille! Nu dat u uw professionele portfolio gemaakt, is het belangrijk om het te dragen met u waar u ook gaat. Tuurlijk, kan het een beetje omslachtig. Maar het is geweldig voor de ondersteuning van uw antwoorden tijdens een interview, en het zal de ogen van je af en leg ze op uw portefeuille. Vergeet niet om voortdurend geactualiseerd uw portefeuille, zodat het altijd klaar voor interviews en jobbeurzen. Je weet nooit wanneer dat professionele portfolio u nodig zullen zijn om u te helpen het land uw droombaan!