O2c

Hoe maak je een opname ingenieur te worden

Opname ingenieurs worden ook wel aangeduid als 'geluidstechnici' of 'audio engineers'. Hun primaire verantwoordelijkheid is om diverse soorten controleapparaat te gebruiken om op te nemen, master en geluid te produceren, meestal muzikaal in een verscheidenheid van genres. Opname ingenieurs werken meestal voor opnamestudio's, muziek labels en grote muziekproducenten. Als een opname ingenieur, kunt u werken op beide 'studio' en 'live' neemt op en geeft en niet alleen in de muziek industrie, film, televisie of andere entertainment media ook gebruik maken van de opname-ingenieurs om de achtergrond muziek, geluidseffecten speciale effecten, enz. produceren

Enkele tips over hoe je een opname ingenieur te worden voorzien in dit artikel.

Functiebeschrijving

  • Opzetten, gebruiken en onderhouden van geluidsopname-apparatuur, met inbegrip van het gebruik van computers om op te nemen en te manipuleren geluiden;
  • Primaire taken zijn onder andere het opnemen, mixen, en het weergeven van geluid voor muziek, televisieprogramma's of films en live evenementen zoals concerten, evenementen en nieuwsuitzendingen.

Hoe maak je een opname ingenieur te worden.
Hoe maak je een opname ingenieur te worden.

Onderwijs & vorming

  1. Als u wensen van het nastreven van een carrière als opnametechnicus, het ontwikkelen van een vroege interesse in dit gebied is van cruciaal belang.
  2. Op de middelbare school, nemen onderwerpen als computer engineering, fysica, wiskunde, muziek of theater.
  3. Kijk voor de zomer of part-time banen op de lokale radio-of televisiestudio's, waar u kunt communiceren en leren een aantal basisprincipes van de professionals.
  4. Meldt u aan voor een universitair of bachelor's degree in het opnemen van geluid als je eenmaal klaar bent met de middelbare school. Hoewel er geen speciale programma's voor opname techniek, zijn er diverse technische / beroepsopleidingen in de omroep, media & entertainment, muziek, theater en film zijn aanvaardbaar opties.
  5. Constante praktijk in het gebruik van geluid opname-apparatuur en werkervaring in een studio set-up is belangrijker dan het invullen van het formele onderwijs, hoewel de laatste helpt bij loopbaanontwikkeling en het salarisniveau.
  6. Hoewel er geen verplichte vergunningen of certificering eisen aan de slag als opnametechnicus, affiliatie of het lidmaatschap van de Society of Broadcast Engineers (SBE) of de National Association of Broadcasters (NAB), zal zeker uw cv een extra rand!

Meer informatie over lidmaatschap, affiliatie en voortgezet onderwijs initiatieven is te vinden op de NAB Education Foundation . Diverse certificeringen door SBE kan worden uitgecheckt bij sbe.org .