O2c

Hoe maak je een katholieke priester te worden

Priesterschap wordt door velen beschouwd als een roeping

Priesterschap wordt door velen beschouwd als een roeping. Je moet het gevoel hebben dat u hebt gekozen en door God geroepen om een ​​van Zijn dienaren geworden. Dit artikel moet worden beschouwd als een startpunt met nuttige tips en niet als een uitgebreide gids voor het worden van een katholieke priester.

  1. Weten of steeds een katholieke priester is voor u. Katholieke priesters moeten een leven van eenvoud, gehoorzaamheid en celibaat leiden. De beslissing om een ​​katholieke priester te worden moeten worden geleid door introspectie om echt te onderscheiden als het inderdaad je roeping. Om je te helpen in dit proces, zou het zeer nuttig zijn om uw gemeenschap katholieke priester te praten. Hij zal zeker blij zijn om uw vragen en aarzelingen over de roeping te beantwoorden en u te begeleiden door het proces van onderscheiding.
  2. Weten of u in aanmerking komt voor het priesterschap in te voeren. Ten eerste moet je een ongehuwde man te zijn, zonder homoseksuele neigingen van welke aard dan ook. Ten tweede, moet je een praktiserend katholiek. Als je lid bent van een andere religie, maar willen nastreven steeds een katholieke priester, dan moet u kiezen voor conversie naar het geloof.
  3. Gelden voor het seminarie. Krijgen in het seminarie is de eerste stap op weg naar het priesterschap hoewel niet alle seminaristen eindigen steeds katholieke priesters. U kunt het seminarie te gaan via uw bisdom. Als alternatief, krijgen in het seminarie via een religieuze orde van de keuze kan ook worden gedaan. Als u een bachelor's degree in de universiteit hebben afgerond, dan moet je verwachten dat 4 jaar van het leven in het seminarie. Echter, als je vers van de middelbare school en willen het seminarie plaats van een reguliere school te gaan, dan u op zoek bent naar 8 jaar van instructie in het seminarie.
  4. Eindig uw instructie in het seminarie. Zodra u met succes de vereiste tijd van het verblijf in het seminarie afgerond, dan zult u worden aangesteld als diaken gedurende ten minste 6 maanden.
  5. Neem uw ​​geloften om eindelijk een katholieke priester te worden. Na de benoeming van diaken en je nog steeds het gevoel echt zeker over het worden van een katholieke priester, dan kunt u nu eindelijk uw geloften van het celibaat en gehoorzaamheid. U zult onder uitgebreide achtergrond worden gebracht controleren om elke seksuele en criminele wangedrag in het verleden. Deze inspanning is enigszins verplicht geworden binnen de katholieke kerk om seksuele schandalen die de kerk van de late heeft ontsierd arresteren.

Hoe maak je een katholieke priester te worden. Weten of steeds een katholieke priester is voor u.
Hoe maak je een katholieke priester te worden. Weten of steeds een katholieke priester is voor u.

Nu dat u hebt genomen uw geloften van het celibaat en gehoorzaamheid, alles wat je hoeft te doen is om te wachten op knikje van de bisschop. Zodra je deze gunstige feedback, wordt u dan geordend worden en uitgegroeid tot een volwaardige katholieke priester.