O2c

Hoe maak je een juridische CV te schrijven

Wet school leerde je genoeg

Wet school leerde je genoeg, maar waarschijnlijk heb je niet leren hoe je een cv dat je veilig een interview met de firma van uw dromen te schrijven. Het kan ontmoedigend te maken of zelfs updaten van een cv, want er is zo veel druk om uniek te zijn. Het beste advies is echter niet te streven naar "anders", maar voor "de beste." Juridische hervat zijn niet de locatie voor het krijgen van creatieve of kunstzinnige. Je wilt ze weg te blazen met je ongelooflijke successen en winnaarsmentaliteit. Hoe doe je dat? Door je ervaring in de best mogelijke licht (geen liegen) en het uiten van uw wens om groot werk te doen voor hen.

Hoe maak je een juridische CV te schrijven. Onder meer een doel - of niet.
Hoe maak je een juridische CV te schrijven. Onder meer een doel - of niet.

Hieronder vindt u meer tips over het maken van een winnende juridische hervatten:

  1. Kies een formaat. In sommige beroepen, is het gemakkelijk om te bepalen of u een chronologisch CV of een functioneel cv moet indienen. Voor advocaten, maar de keuze is niet zo duidelijk. Ten eerste, na te denken over het doel van uw CV. Ben je veranderende velden? Denk je baan veel veranderen? Bent u nieuw in de advocatuur? Een functioneel CV is waarschijnlijk uw beste weddenschap. Stuurt u uw CV in de hoop van een promotie? Bent u het aanvragen van een senior-level positie? Ben je veranderende steden, maar vasthouden aan hetzelfde gebied van de wet? Kies chronologisch. De laatste factor in het formaat debat is de onderneming waaraan je solliciteert. Als het een jong, hip bedrijf, kunnen zij concluderen dat je niet up-to-date op de huidige juridische kwesties als ze zien dat 25 jaar ervaring op je cv. Dus kiezen voor een functionele in plaats van chronologisch CV. Maar als je solliciteert naar een old-school firma, kunnen zij denken dat 25 jaar is slechts een startpunt, dus chronologisch is prima.
  2. Onder meer een doel - of niet. Nogmaals, of je moet een doel zijn aan het begin van je cv is afhankelijk van een aantal factoren. Het is alleen noodzakelijk geacht indien de onderneming waaraan je solliciteert is actief in een aantal rechtsgebieden, of als uw CV inclusief ervaring in een verscheidenheid van gebieden. Als je een familierecht advocaat van toepassing is op een familie advocatenkantoor, is ervan uitgegaan dat uw doel is om te werken in het familierecht.
  3. Beweeg je onderwijs aan de onderkant. Tenzij u geweest bent uit de wet school voor minder dan vijf jaar, formatteren je cv, zodat de gegevens van je opleiding zijn aan het einde van uw CV. En hoe langer je geweest bent van school, moet het je opleiding sectie korter zijn. Het is uw ervaring nu praten - niet uw GPA.
  4. Houd het schoon. Het is verleidelijk om alles in uw werk de geschiedenis te gooien in de hoop dat er iets in er zal een potentiële werkgever te imponeren, maar weerstaan ​​aan de drang om "aanrecht" je cv. Zorg ervoor dat elk detail is een of andere manier om de taak die u wilt relevant. Als je solliciteert naar een milieurecht positie, met vermelding van uw 82 procent kans op succes in letselschade wet is prima (het toont uw winnende geschiedenis), maar vermelding van het aantal treffers per spel dat je gemiddeld op je slow-pitch softbal team is gewoon bizar. En, ja, het gebeurt vaker dan je zou willen geloven.
  5. Spell it out. Er is een aanzienlijke hoeveelheid juridisch jargon en afkortingen die je zou hopen dat potentiële werkgevers zou weten, maar je kunt niet zeker zijn dat de persoon eerst het lezen van uw CV is een advocaat. Veel bedrijven boerderij van hun human resources nodig heeft om bedrijven die ziften door middel van cv's van artsen tot vuilnismannen. Als je twijfelt, spell it out. En zeker de spellen uit uw functiebenamingen. Als je een assistent officier van justitie, bijvoorbeeld, beschrijven "assistent." Een verbitterd personeelsmanager gezegd dat als ze niet meer "ass. Advocaten" op een cv zag, zou ze gewoon gooi het.
  6. Overweeg een transactie vel. Afhankelijk van het gebied van de wet waarvoor u indienen van een CV - en als je genoeg jarenlange ervaring - wilt u misschien een transactie blad als onderdeel van uw CV. Voor een nog nettere uitstraling, maken het een aanvulling op je cv. In plaats van transacties lijst chronologisch (je moet niet toch te gebruiken data), gegroepeerd op gebied van het recht. Houd ook het vel eenvoudig, met behulp van bullet points om je succesvolle transacties illustreren. Tot slot, zorg ervoor dat je wettelijk in staat om alle informatie die u onder meer op het blad openbaart - dollar bedragen in het bijzonder.
  7. Bewijs en het bewijs weer. Hoewel het is nooit een goed idee om een ​​grammaticale of spelfouten te maken op een cv, niemand wil een advocaat die niet het verschil tussen 'daar' en kent huren "van hun." Run je cv langs een vriend die wel het verschil weten.