O2c

Hoe maak je een headhunter indruk

Een van de beste middelen in uw zoektocht naar een nieuwe baan is een professionele recruiter, ook wel een headhunter. En ondanks een algemeen gekoesterde misvatting, headhunters zijn niet alleen voor leidinggevenden, ze werven iedereen van vrachtwagenchauffeurs aan artsen. Bedrijven met open posities wenden zich vaak tot recruiters te besparen zelf een hoop tijd en moeite, kan dus headhunters op zoek naar iemand die precies als jij nu. Als u zich houdt aan de onderstaande tips, zul je automatisch jezelf kop en schouders boven veel andere kandidaten omdat de meeste mensen gewoon niet weten hoe te werken met een headhunter.

Stap 1

Wet op de deel. Misschien is de grootste fout die mensen maken bij het werken met recruiters is niet van plan alles op alles om ze te imponeren. Een headhunter is niet het vinden van een baan uit de goedheid van haar hart-ze betaald krijgen om de kwaliteit kandidaten te leveren aan een klant-onderneming. En ze is niet van plan om je in de voorzijde van de top-dollar klanten als ze onzeker over je vermogen om professioneel te presenteren jezelf. Dus doen alsof je op een sollicitatiegesprek als je een ontmoeting met een headhunter, want je bent. Wees professioneel. Voldoen niet aan met haar in je zweet, met twee dagen stoppels, en het dragen van een pet.

Stap 2

Hoe maak je een headhunter indruk. Verkoop je prestaties.
Hoe maak je een headhunter indruk. Verkoop je prestaties.

Verkoop je prestaties. Om u te helpen recruiters doen de beste baan voor jou, moet je laten zien hoe geweldig je bent, zodat ze kunnen een baan die is een perfecte match voor je te bepalen. Verkoop jezelf en wat je hebt bereikt. Uw headhunter wil weten wat de antwoorden op deze twee vragen: "Wat heb je gedaan? ' en "Wat heb je gered?" Net als in zijn hoeveel geld u hebt gemaakt of opgeslagen voor uw bedrijf? Dit is een bedrijf, en je zult gaan werken als u kunt aantonen resultaten.

Stap 3

Laat je niet te comfortabel. Werkzoekenden maken vaak de fout te denken dat een recruiter is hun vriend. Hij is het niet. Wet op dezelfde manier als u zou in een traditionele interview: niet bash uw huidige werkgever, niet andere mensen de schuld voor je fouten, maak geen excuses, en komen niet over als boos over uw huidige werksituatie. Een headhunter is niet uw therapeut of je moeder. Goede recruiters vertegenwoordigen de belangen van de cliënten die hebben ze ingehuurd om een ​​positie te vullen. Dus om ze om hard te werken voor u, moet u de beste kandidaat voor de baan. Periode.

Stap 4

Wees voorbereid. Je verspilt zowel uw tijd en de recruiter de tijd als je komt opdagen onvoorbereid naar uw werk de geschiedenis te bespreken en documentatie van eerdere werkgelegenheid. Bent u vaag over hoeveel jaar je doorgebracht in het bedrijf dat u over om uw huidige bedrijf meedoen? Zoek het op voordat je gaat. Heb je opgeschreven de contactgegevens voor ten minste drie professionele referenties? Zo niet, doe het!

Stap 5

Stel vragen. U hebt waarschijnlijk een miljoen vragen over hoe dit hele proces werkt, en dat is eigenlijk een goede zaak. Zoals elke andere interviewer zou een recruiter is verheugd over vragen, omdat het laat zien dat je geïnteresseerd bent. Vraag de headhunter of hij heeft ervaring in het werven voor functies als die van jou, hoe lang hij al in het werven van business, wat sommige van zijn successen zijn geboekt, hoe lang hij anticipeert op de zoektocht nemen, wat u kunt doen om het proces te versnellen, enz. De meest succesvolle headhunter-job hunter relaties zijn twee richtingen: je nodig hebt om een ​​goede kandidaat te zijn, en hij moet een goede recruiter.

Stap 6

Laat je niet te comfortabel. Breng je eigen ideeën.
Laat je niet te comfortabel. Breng je eigen ideeën.

Breng je eigen ideeën. Als u een zeer niched werk, het is waarschijnlijk het beste om te werken met een headhunter die alleen werft voor functies zoals de jouwe. Maar de meeste headhunters werven voor een grote verscheidenheid van posities en voor veel bedrijven, waardoor het moeilijk voor hen om op de top van elke baan de mogelijkheid te verblijven voor loodgieters door wetenschappers. Als je een kapper, bijvoorbeeld, zijn salons en spa's gaan worden waar je recruiter zal waarschijnlijk eerst kijken voor je. Maar als je weet dat cruiseschepen duizenden stylisten in dienst en kan een goede route om te proberen te zijn, spreken. Vergeet niet, de samenwerking is het geheim van het vinden van een geweldige nieuwe baan.

Stap 7

Pomp uw headhunter voor meer informatie. Zodra ze verzekerd van een interview voor je, zorg ervoor dat u zo veel mogelijk informatie uit uw recruiter voordat je gaat voor een potentiële werkgever. Uw recruiter waarschijnlijk niet alleen weet relevante gegevens over het bedrijf-wat hun producten en diensten zijn, maar ook iets over de persoon of het team die zal interviewen. Ook vragen, als andere mensen hebben geïnterviewd voor deze job en welke fouten zij hebben gemaakt.

Jason Kay raadt u meer te weten te zoeken naar een baan strategieën op JobGoRound.com.