O2c

Hoe maak je een eenvoudige CV schrijven

Een van de dingen die je moet beginnen op zodra je bent afgestudeerd is het schrijven van uw eigen curriculum vitae of CV. Het harde deel ligt gewoon in de eerste keer dat je gaat doen het. Zodra u uw CV, alles wat je hoeft te doen is te werken het een keer in de zoveel tijd. Er zijn veel do's en don'ts als het gaat om het schrijven van CV's. Het wordt verwarrend over welke gegevens je echt moet opnemen in uw CV. Er kunnen momenten zijn dat het afhankelijk is van de aard van de job waarvoor je solliciteert. Sommige banen zou liever aanvragers die zijn natuurlijk creatieve en fantasierijke en zij zouden graag willen dat het op je CV. Aan de andere kant zijn er banen die vereisen dat de verzoekers 'CV is om meer formele en straight to the point.

Hoe maak je een eenvoudige CV schrijven. Een lijst van uw contactgegevens.
Hoe maak je een eenvoudige CV schrijven. Een lijst van uw contactgegevens.

  • Een lijst van uw contactgegevens. Vergeet niet dat je je contactinformatie in te houden, zodat het bedrijf in staat zal zijn om u te bereiken voor interviews of vacatures. Schrijf uw e-mailadres, huisadres en telefoonnummers.
  • Werk aan je opleiding. Zorg ervoor dat u schrijf alle onderwijsinstellingen die u hebt ingevoerd. Inclusief het jaar en de duur van uw deelname aan deze instellingen. Noteer de specifieke cursussen die u hebt genomen, evenals certificeringen, diploma's en graden verdiend.
  • W erk op uw werkervaring. Als dit niet de eerste keer om te werken, een lijst van alle bedrijven die je hebt gewerkt voor. Zorg ervoor dat u de nodige details, zoals de bedrijven telefoonnummers, namen van de promotoren, bedrijfsadressen, en functiebenamingen en functiebeschrijvingen op te nemen. Dit is het deel dat zal de interviewer een idee te geven van wat voor soort ervaring die je al hebt gehad. Dit kan van vitaal belang in dat u akkoord gaat met de job waarvoor je solliciteert.
  • Verwijzingen bevatten. De referenties aan je CV moet professionele referenties en persoonlijke verwijzingen op te nemen. De professionele referenties zijn mensen die u professioneel gewerkt hebben. U kunt hier ook uw vorige leidinggevende of collega. De persoonlijke referenties verwijzen naar andere kennissen die je persoonlijk kent. Zorg ervoor dat u onder meer in dit deel uw referenties 'telefoonnummers.
  • Kies sjabloon. Microsoft Word biedt veel te hervatten templates om uit te kiezen. Meestal is het het beste om te kiezen voor de meest professioneel uitziende een. Als je eenmaal hebt gekozen uw sjabloon, kunt u beginnen met het typen van de gegevens die u heeft verzameld. Zorg ervoor dat u in staat bent om de details in de template vervangen door uw eigen gegevens. Verwijder informatie die lijkt overbodig. Zorg ervoor dat de CV gegevens verbonden met u bevat.
  • Sla het bestand op. Sla uw CV. U kunt dit doen als u het opslaat andere Microsoft Word-bestand. Klik op "Opslaan als" op het "File" tabblad. Zorg ervoor dat de bestandsnaam die u zou geven aan uw CV formele is. U kunt gebruik maken van uw volledige naam als de bestandsnaam. Sommige bedrijven vereisen dat u zachte kopieën van uw cv te sturen. Het kiezen van een goofy bestandsnaam zou kunnen geven hen de indruk dat je niet professioneel bent.


Nu dat u uw CV hebt

Nu dat u uw CV hebt, alles wat je hoeft te maken over het interview. Wees consistent in het maken van een indruk. Wees professioneel en zorg ervoor dat wanneer u uw CV te geven aan de interviewer, dan geldt voor op zijn of haar rechterzijde.