O2c

Hoe leer je radio interview tips en technieken

Het uitvoeren van een radio-interview is moeilijker dan het hebben van een televisie of live interview gedaan. Luisteraars zie niets om ze verder te stimuleren. Hun aandacht is uitsluitend afhankelijk van de stemmen van de mensen spreken met elkaar op de radio. Daarom moet de radio interview een goed te belangstelling onder de toehoorders aan te moedigen. Hier zijn enkele tips en technieken die je moet weten bij het voeren van een radio-interview:

Voor het interview

Hoe leer je radio interview tips en technieken. Concentreer u op uw taak.
Hoe leer je radio interview tips en technieken. Concentreer u op uw taak.

 1. Concentreer u op uw taak. Weet waarom je het doet het interview. De elementen van het onderwerp dat je wilt praten over moet duidelijker aan u dan aan uw luisteraars te zijn. Anders zou je gewoon vragen te stellen die niet te diep zou verdiepen in de materie.
 2. Kies uw geïnterviewde goed. Zorg ervoor dat de persoon die je wilt interviewen is deskundig op het onderwerp ook. Je moet ook overwegen zijn of haar capaciteit tijdens een interview te spreken. Anders kan je gewoon de informatie die u nodig hebt via een telefonisch interview en zoek iemand anders voor uw radio-interview.
 3. Plan uw interview vragen op voorhand. In principe moet je zes vragen voor te bereiden om te beantwoorden van de Wat, Waar, Wanneer, wie, waarom, en hoe. Als je gast is een goede spreker, zou je gewoon worden deze vragen en laat hem het woord doen. Als uw geïnterviewde is dat niet spontaan, je kon uitweiden over deze vragen nog ter plaatse om het gesprek actiever te maken.
 4. Bereid uw inleiding. Maken het catchy genoeg om uw luisteraars haken. Benadrukken de redenen waarom ze rond moeten blijven en luisteren naar de hele show. Maak ze nieuwsgierig naar wat ze zouden missen.

Op de lucht

 1. Organiseer je gedachten en rustig houden. Als je zenuwachtig bent, zou je gast nerveus voelen, ook.
 2. Uw vragen moet kort en direct to the point. Niet vervelen uw luisteraars door te praten de hele tijd, de schijnwerpers niet delen met uw gasten. Niet omheen draaien, of anders zou je gewoon het signaal dat je niet weet niets over de kwestie weten te sturen.
 3. Blijf bij uw vragen. Als je ooit de behoefte voelen om te vragen over interessante dingen die je net hebt geleerd van je gast, kon je volgen na al uw vragen worden gedaan.
 4. Gebruik geen jargon. Zorg ervoor dat alles goed wordt uitgelegd aan de luisteraars.
 5. Waken van de tijd. Niet onder of boven uw geplande interview gaan.

Een radio-interview is een kunst en geen wetenschap. Kies uw geïnterviewde goed.
Een radio-interview is een kunst en geen wetenschap. Kies uw geïnterviewde goed.

Na het interview

 1. Vraag om feedback. Vraag mensen wat ze denken over uw interview. Vraag om opbouwende kritiek van je station manager, zodat u weet welke gebieden te verbeteren.
 2. Luister naar jezelf. Luister naar een opgenomen interview en aantekeningen. Vraag jezelf over gebieden die u nodig hebt om te verbeteren.

Een radio-interview is een kunst en geen wetenschap

Een radio-interview is een kunst en geen wetenschap. Er zijn geen voorgeschreven stappen, alleen tips en technieken in honen uw vaartuig. Na verloop van tijd, wordt u het ontwikkelen van uw eigen stijl en, hopelijk, zal die stijl helpen enthousiaste luisteraars te krijgen.