O2c

Hoe kunt u uw woordenschat uit te breiden

Lezen. Er is geen weg omheen. Lezen is de nummer een manier om uw huidige woordenschat uit te breiden. Klinkt makkelijk, toch? Ja, maar er zijn strategieën over hoe u uw woordenschat te vergroten door te lezen. Dus blijven doorlezen dit artikel om meer te weten.

  1. Koop een uitgebreid woordenboek en een thesaurus. Het woordenboek of lexicon biedt u de betekenis van woorden en zinnen. De thesaurus geeft je een lijst van synoniemen (woorden met dezelfde betekenis hebben) en antoniemen (woorden die het tegenovergestelde betekenen) voor een bepaald woord. Beide zijn zeer nuttig in het uitbreiden van je woordenschat.
  2. Koop een boek. Hier krijg je een boek dat is een niveau hoger dan de aard van de boeken die je normaal lezen. Als u normaal gesproken gaan voor populaire detective verhalen, deze keer, pak een kopie van Sherlock Holmes door Sir Arthur Conan Doyle. Probeer romans van Jane Austen, zoals Pride and Prejudice en Sense and Sensibility als je een romantische zielen. Het kiezen van literaire klassiekers is een goede manier om jezelf opnieuw kennis met belangrijke literaire werken en tegelijkertijd het verhogen van uw woordenschat.
  3. Lees je boek. Zoek een rustige plek waar u kunt krullen en concentreren. Wanneer kom je een woord dat je niet begrijpt, probeer dan af te leiden wat het betekent door hoe het werd gebruikt in de zin. Kijk voor context aanwijzingen. Vergelijk uw idee van de betekenis van het woord met de definitie in het woordenboek.
  4. Schrijf de woorden en hun definities. Een meer effectieve manier van het onthouden van de betekenis van een onbekend woord of zinsdeel is om daadwerkelijk schrijven het woord op een vel papier of beter nog, een notebook. Kijk vervolgens op de betekenis en schrijf het dan neer naast woord of zin. Dit lijkt misschien een verspilling van tijd, maar het is eigenlijk een goede woordenschat oefening. Door het schrijven van de woorden en de definities, kunt u de lijst bekijken op een later tijdstip.
  5. Maak het lezen van een dagelijkse gewoonte. Allot een paar minuten voor het lezen. Zorg ervoor dat u uw boek rond mee te nemen als je weet dat je zal wachten in tussen twee afspraken. U kunt een boek lezen tijdens het wachten buiten het kantoor van uw arts of in de grote pauze als je werkt fulltime. Zorg ervoor dat u kennis te nemen van de woorden die je niet begrijpt en ze opzoeken in het woordenboek als je een kans. Als uw telefoon toegang tot het internet, dan kunt u altijd kijken op de betekenis van een woord online.
  6. Doe woordspelletjes. Kruiswoordraadsels en andere woordspelletjes zijn geweldig woordenschat oefeningen. Als de dagelijkse kruiswoordpuzzel in de krant is een beetje moeilijk, kunt u kopen kruiswoordraadsels tijdschriften die easy, medium en hard puzzels hebben. U vindt er ook woordspelletjes online.
  7. Abonneren op websites die een geven 'woord van de dag.' U kunt vele websites die zal u het woord van de dag samen met de uitspraak, betekenis, etymologie en nog veel meer te vinden. Zodra u zich aanmeldt en een e-mail naar u worden verzonden per dag. Sommige websites hebben ook woordspelletjes en andere woordenschatoefeningen. Probeer deze sites:

Het uitbreiden van uw woordenschat neemt toewijding

Hoe kunt u uw woordenschat uit te breiden. Koop een uitgebreid woordenboek en een thesaurus.
Hoe kunt u uw woordenschat uit te breiden. Koop een uitgebreid woordenboek en een thesaurus.

Het uitbreiden van uw woordenschat neemt toewijding, tijd, een goed boek en een goed woordenboek. Op uw eerste poging tot het verhogen van uw woordenschat, zorg ervoor om een ​​boek waarvan het onderwerp is van belang voor u kiest. Dit maakt het makkelijker voor u tijd en moeite te investeren in het boek gelezen. Houd uw woordenboek in de buurt, zodat u kunt eenvoudig de nieuwe woorden en zinnen. Veel leesplezier!