O2c

Hoe kan ik ph krant te lezen

Met behulp van pH-papier

Met pH papier dat anders bekend als pH strip of lakmoespapier, is een van de makkelijk te gebruiken en daarbij gebruikelijke manieren tests om te bepalen hoe hoog het niveau van zuurheid of alkaliteit van verschillende vloeistoffen en stoffen. Het papier dient het meten van de hoeveelheid ionen van waterstof ionen aanwezig in een stof. De zuurgraad in een stof, hoe meer het papier kleur veranderen. Dit kan gedaan worden door simpelweg het papier in een container waarin de stof gewenste testen vindt. Wanneer het papier in contact komt met de vloeistof, zal het veranderen in een andere kleur en die kleur zal u vertellen het niveau van de zuurgraad of alkaliteit van dergelijke. Er zijn kaarten online beschikbaar in het bepalen van wat hefboom een ​​kleur vertegenwoordigt. U kunt veel plezier met behulp van de pH-strips. Bij aankoop van deze op elk gewenst wetenschap, leren of educatieve winkels, vaker wel dan niet ze komen in kleine reepjes die in kleine buisjes. U kunt gebruik maken van een vloeistof die u kunt vinden, of het nu bloed, urine, drinkwater, toiletpotten, aquaria, en zelfs vruchtensappen. Hier zijn een paar tips en stappen die u kunt volgen bij het lezen van pH-papier.

Hoe kan ik ph krant te lezen. Krijg een ongebruikte ph strip.
Hoe kan ik ph krant te lezen. Krijg een ongebruikte ph strip.

  • Krijg een ongebruikte ph strip. Het is noodzakelijk dat u een nieuwe strip in het testen van een stof te gebruiken. Anders en als je gebruik gemaakt van een al gebruikt exemplaar, zou je niet krijgen een nauwkeurig resultaat.
  • Verzadigen met vloeistof. Na het behalen van een ongebruikte pH-strip voorzichtig laat het contact te maken met de stof die u probeert te testen. U kunt proberen om gewoon een duik nemen in de stof of in plaats daarvan gebruik van een pipet. Terwijl je dit doet, zorg ervoor dat u alleen de randen van het papier aanraken.
  • Controleer de kleur. Sommige strips die zijn erg handig zou automatisch aangeven of een stof zuur, alkalisch of neutraal. Maar voor degenen die niet over aanwijzingen, zal geel betekent neutraal. De schaal heeft meestal twee tegenover elkaar liggende uiteinden: Rood en blauw. Rood betekent erg zuur terwijl blauw betekenissen zeer alkalisch. Groen heeft betrekking op het midden-alkalisch, terwijl oranje is medium-zuur.
  • Gooi gebruikte ph strips. Zoals eerder vermeld, een lezing zal niet zo nauwkeurig als u geen gebruik maken van een nieuwe strip elke keer dat je een test doen. En zo zal een gebruikte strip van geen nut in de toekomst.


Je zult in staat zijn om pH-papier gebruiken in je dagelijks leven

Je zult in staat zijn om pH-papier gebruiken in je dagelijks leven. Artsen meestal gebruiken ze om uw urine te testen op infecties. Ze gebruiken ze ook op urine van zwangere vrouwen bij het vinden of ze hebben veel chemicaliën en eiwitinname. Het wordt ook gebruikt op een speeksel om de zuurgraad van het lichaam bepalen. Zoals verwacht, kinderen en volwassenen meestal alkaline algemeen zuurder. Het kan heel interessant als men gebruikt. Het zien van het veranderen van kleur dient als het hoogtepunt in de school leven van bijna elke kind tijdens een les in scheikunde.