O2c

Hoe kan ik een undergraduate scriptie schrijven

Of u nu op zoek bent om te bouwen uw CV, jezelf voor te bereiden op rigoureuze graduate studies, of gewoon dieper ingaan op een onderwerp van belang, overweeg dan het maken van een undergraduate thesis onderdeel van je academische plan.

Hoe kan ik een undergraduate scriptie schrijven. Selecteer een onderwerp.
Hoe kan ik een undergraduate scriptie schrijven. Selecteer een onderwerp.

  1. Selecteer een onderwerp Als je problemen hebt met de beslissing over een idee, na te denken over de volgende vragen:. Welke gebieden interesseren? Wat zijn uw favoriete cursussen? Als tijd en geld waren geen probleem, en je kon het even welk onderwerp te onderzoeken, wat zou het zijn?
  2. Wees specifiek. Een scriptieonderwerp moet worden gericht. Als je een student biologie geïnteresseerd zijn in vogels gedrag, zou een proefschrift over de migratiepatronen van vogels veel te encyclopedische in omvang. Voor dit voorbeeld, zou je het wat naar beneden om een ​​specifieke vogel in een bepaalde plaats of situatie en komen op een proefschrift over de migratiepatronen van de geel-gefactureerde Loon in jaren van droogte. Geschiedenis studenten kunnen willen richten op een korte periode van tijd in het leven van een beroemde leider, en het onderwijs studenten zou een waardige proefschrift in de effectiviteit van een onderwijs techniek voor een klasse-niveau te vinden.
  3. Zoek een adviseur. De meeste scholen zal vereisen dat u een professor om je werk te begeleiden vinden. Zelfs als het niet is vereist, de suggesties en begeleiding die u kunt ontvangen van een adviseur zijn van onschatbare waarde. Idealiter moet uw adviseur iemand met vergelijkbaar onderzoek belangen, maar ook professoren die zich richten op totaal verschillende onderwerpen kunnen universele inzichten te delen over onderzoeksmethoden en het schrijven van het uiteindelijke product.
  4. Schrijf u in voor een scriptie cursus Je doet een hoop werk,. Waarom niet credit krijgen voor het? Afhankelijk van uw school en opleiding, moet u wellicht te schrijven in een afstudeerscriptie of onafhankelijke studie natuurlijk. Deze cursussen zijn meestal beschikbaar voor overal van een tot zes studiepunten. Als een onderzoekservaring is niet vereist voor het afstuderen, kan een scriptie zijn een geweldige manier om electieve eisen in uw belangrijke te vervullen.
  5. Maak een plan van aanpak. Hoe gaat u te voeren je onderzoek, en welke middelen heeft u nodig? Verwacht u laboratoriumapparatuur, of over de menselijke proefpersonen? Kan je onderzoek worden afgerond in uw universiteitsbibliotheek, of wilt u toegang tot speciale archieven en collecties? Hoeveel tijd zal dit werk in? Gebruik de antwoorden op deze vragen om een ​​actieplan voor het invullen van je scriptie te creëren.
  6. Maak tijd voor je onderzoek. Niet uit het oog verliezen van je scriptie doelen als je geconfronteerd met de stress van het dagelijkse leven. Het kan veel te makkelijk om uit te stellen en het werk op te slaan voor een andere dag. Er is niets mis met het prioriteren van uw schema, zodat je aan je scriptie de dag werken na een grote mid-term in plaats van de dag ervoor, maar je moet deze flexibiliteit met mate te gebruiken.
  7. Houd zorgvuldige administratie. Jouw scriptie is alleen zo goed als de informatie die u te verzamelen. Of u nu aantekeningen maken op een stuk literatuur of het verzamelen van gegevens in het lab, precies in uw methoden.
  8. Poets je werk. Je wilt je scriptie aan uw beste inspanningen te vertegenwoordigen. Zelfs een paar slordige typefouten kan afbreuk doen aan uw werk. Als u niet tevreden bent met uw schriftelijke vaardigheden, bezoek uw universiteit schrijfcentrum, of zoek een Engels de belangrijkste bereid om je scriptie proeflezen.
  9. Onderzoek publicatie en presentatie mogelijkheden. Zodra u hebt gemaakt van een scriptie, wil je niet om het voor jezelf te houden. Kijk naar professionele conferenties en tijdschriften naar mogelijkheden om uw werk te delen. In aanvulling op de waardevolle ervaring van de voorbereiding van uw werk voor publicatie of presentatie, het is een krediet dat zal er geweldig uitzien op een CV.

Volg deze suggesties, en al snel zul je in staat zijn om uw voltooide scriptie trots weer te geven.