O2c

Hoe kan ik een dankwoord te leveren

Hoewel we niet zeker hoe veel van onze lezers zijn eigenlijk beroemdheden, weten we dat een aantal van jullie zijn beroemdheden in je eigen geest. Serieus, zelfs als u niet van plan bent om bij het podium accepteren van een Oscar op elk moment snel, is er waarschijnlijk enige gelegenheid die vraagt ​​om een ​​uiting van nederige dankbaarheid voor ontvangen onderscheidingen zijn. Hier is hoe:

 1. Nederigheid niet overmoed. Laat de onderscheiding te zeggen voor je. U zijn erkend op het punt van het ontvangen van een award: Geen behoefte om zichzelf te verheerlijken. Halle Berry zien hoe dit niet te doen met haar dankwoord voor een Oscar voor "Monster Ball" in 2001: "En ik dank de Academie voor het kiezen van mij om het schip waarvoor Zijn zegen kunnen voortvloeien zijn ..." Uh-huh. Zelfs als je het gevoel met de hand geplukt door God, de beste te houden dat feit om jezelf tijdens een dankwoord.
 2. Noem de namen. Iedereen die is u ondersteunen op de weg naar succes - zeggen dat de man die je er door middel van graduate school - moet zeker plaats worden op uw lijst van wie te bedanken. Anders zul je je eigen prive plek verdienen in schande, direct naast Hilary Swank, die vergat haar toenmalige echtgenoot Chad Lowe bedanken tijdens haar Oscar dankwoord voor Beste Actrice in "jongens huilen niet 'in 2000. Dat is wat bekend staat als een zeer grote oeps. Zorg ervoor dat u alle benodigde mensen bedanken, net zo lang als die lijst is slechts zeven tot acht personen lang.
 3. Wees voorbereid. Oefen je uitspraak en intonatie van tevoren, zodat u kunt praktisch reciteren uw toespraak in je slaap. Je wilt niet te eindigen verkeerd uitspreekt een naam-a Lana of Tara of god verhoede, Djimon-van iemand die je probeert te eren. En voor zoveel als oefen je, laat je repetitie in de voorkant van een spiegel in huis u te laten denken dat je dezelfde wrange levering in de voorkant van een menigte van zeggen, enkele honderden beheren. Heb een toespraak die zal volstaan, zelfs als je dat doet choke. Als u vrienden of familie die bereid zijn cavia's, oefen je dankwoord voor hen om zo te ervaren dat ogen-op het voelen voordat het grote moment.
 4. Be authentiek. Het voordeel van authentiek wordt onderschat in de meeste zaken: mensen kunnen voelen authenticiteit, en hebben de neiging om het te waarderen. Als sommige van de taal die u van plan bent te gebruiken is te bloemrijke of te ver uit karakter, verliezen. Err aan de zijkant van je authentieke zelf. Toegegeven, als je wilt om peper uw toespraak met vier-letter woorden of anatomische referenties, dan moet je het schoon te maken een beetje, maar niet plotseling probeer erudiete zinnen of curmudgeonly humor te gebruiken als ze niet een deel van uw gebruikelijke schtick.

  Hoe kan ik een dankwoord te leveren. Nederigheid niet overmoed.
  Hoe kan ik een dankwoord te leveren. Nederigheid niet overmoed.

 5. Enkele minuten max. Je krijgt punten voor beknoptheid.

 6. Humor. Als je kunt trekken uit het vertellen van een grap, dan met alle middelen, te doen. Het is moeilijk om goed te doen, dat wel. Als u twijfelt over uw vermogen te trekken uit een grap, het beste om het te vermijden. Niets kan je uit je spel sneller dan een grap die valt plat.

 7. Politieke correctheid. In deze politiek correcte tijden, is het best om het zekere voor het onzekere, in het bijzonder als het gaat om grap te vertellen. Je weet maar nooit wat gezien minderheid kunt u per ongeluk beledigen.

Het kan nooit kwaad om een ​​dankwoord achter de hand ...

Het kan nooit kwaad om een ​​dankwoord achter de hand .... Je weet nooit wanneer je baas kan het even op zich om eindelijk te belonen uw superieure prestaties in de voorkant van een grote menigte. Trouwens, zoals Shirley MacLaine uitgelegd in haar Oscar dankwoord voor Beste Actrice in de 1983 film, "Terms of Endearment ',' Films en het leven zijn als klei, op ons te wachten om het te kneden. En als je vertrouwen op je eigen binnenkant en dat wordt prestatie, het is een soort van principe dat lijkt mij aan het werk is met iedereen. God zegene dit beginsel. God zegene dat potentieel dat we allemaal hebben voor het maken van alles mogelijk is als we denken dat we het verdienen. "

Ik ben er vrij zeker van dat je het verdient om een ​​dankwoord te geven zeer binnenkort. Ik ook!