O2c

Hoe kan het onderzoek methode van lesgeven te oefenen

Veel nieuwe studies hebben aangetoond dat door het betrekken van studenten in handen op de activiteiten, hun begrip aanzienlijk verhoogt. Dit type van instructie omvat het onderzoek methode van lesgeven. Deze begeleide praktijk geeft de studenten een probleem te onderzoeken en tot een conclusie. Hoewel dit type instructie is gebruikelijk in een wetenschap klas, is het praktisch voor alle disciplines.

  1. Introduceer studenten om de wetenschappelijke methode. Er zijn vier algemeen aanvaarde stappen om de wetenschappelijke methode die moet worden gevolgd om een ​​probleem op te lossen: het probleem te identificeren, vormen een hypothese, experiment of onderzoek, het analyseren van de bevindingen aan generalisaties te maken. Elke stap zal hieronder worden beschreven.
  2. Identificeer het probleem. Dit deel van de les zal zijn aan u als de leraar. Dit is een goede manier om de les en wat je verwacht van de studenten om te onderzoeken in te voeren. U kunt het toevoegen discussie over waarom het belangrijk is om het probleem te begrijpen als een maatschappij als je wilt.
  3. Vorm een hypothese. Laat de cursisten een verklaring afleggen over wat zij denken dat de resultaten zullen zien nadat ze klaar zijn. Dit is een educated guess en hoeft niet juist te zijn. Sommige studenten hebben moeite met dit deel en denken dat ze kunnen invullen dit veld leeg nadat ze de resultaten om ervoor te zorgen hun hypothese juist was. Door het hebben van hen recht naar beneden voordat experimenteren, vermindert u het risico van een herziening na het experiment.
  4. Laat een experiment of onderzoek. Dit is wanneer de studenten nodig hebben om gegevens te verzamelen en om erachter te komen hoe u het probleem vermeld aan het begin van de les op te lossen proberen. Het is belangrijk om uit te leggen op het belang van "controles"-een experiment waar niets is veranderd, zodat de studenten een standaard hebben waarmee ze hun resultaten te vergelijken. Slechts een variabele tegelijk moet worden veranderd of er geen manier om te weten welke variabele geproduceerde resultaten.
  5. Analyseren van de gegevens en een generalisatie. Verzamel alle resultaten van het experiment en tot een conclusie of oplossing voor het probleem. Vraag de leerlingen om te bespreken of hun hypothese juist was of als er iets uit het gewone werd ontdekt. Help ze een generalisatie over het probleem en de oplossing.

Hoe kan het onderzoek methode van lesgeven te oefenen. Introduceer studenten om de wetenschappelijke methode.
Hoe kan het onderzoek methode van lesgeven te oefenen. Introduceer studenten om de wetenschappelijke methode.

De wetenschappelijke methode is een belangrijk instrument voor studenten om te begrijpen en te gebruiken bij het uitzoeken van oplossingen voor problemen. Het onderzoek methode van lesgeven is een grote les over hoe om volledig te kunnen volgen het proces.