O2c

Hoe hou je druk aan het werk

Tegenwoordig is er is gewoon geen ruimte voor idle werknemers op het werk. Het is altijd goed om te bewijzen hoe waardevol je bent om uw bedrijf, en dat uw inspanningen zijn zeker gelijk aan (of soms zelfs veel meer) dan hoeveel je vergoed. Wie wil een reputatie als een dood gewicht of een malingerer in het bedrijf te hebben? Zeker niet, dus laten we eens kijken hoe je zou kunnen wijselijk uw tijd door te brengen op uw werkplek en daar bezig te houden:

Voltooi uw verantwoordelijkheden op tijd. Maak uw belangrijkste verantwoordelijkheden (dwz degene die je betaald voor te doen) uw hoogste prioriteit voordat je bezit jezelf met iets anders. Aan de andere kant, moet u voorkomen dat closeting jezelf in je kast 8 tot 5, je collega's zou kunnen vergeten dat je bestaat (geen goed idee). Dus hoe je een evenwicht te verwerven? Een handige tip is om rekening te houden voor elke periode van 30 minuten besteedt u op uw werkplek. Een lijst van alle 30-minuten interval verticaal aan de ene kant van uw planner (8:00 - 8:30, dan 8:30-09u00, enz.) en vervolgens door het raadplegen van uw dagelijkse to-do lijst, programma welke activiteiten dient elke bezetten gegeven half uur. Dit kunt u ook uw grote verantwoordelijkheden te verdelen in kleine stukjes die voor u gemakkelijker te bereiken (meer reden om te glimlachen als je afvinken elke taak als je eenmaal klaar bent met het).

Hoe hou je druk aan het werk. Voltooi uw verantwoordelijkheden op tijd.
Hoe hou je druk aan het werk. Voltooi uw verantwoordelijkheden op tijd.

Dit kan een beetje anale op het eerste gezicht, maar als je dit doet, kun je voor jezelf zien in zwart-wit wat je hebt bereikt die dag. Ook, het geeft je een vergoeding aan krijt in dingen als "koffiepauze", of "chatten met mede-werker", die natuurlijk is ook belangrijk op elke werkplek omgeving, en goed voor je algemene welzijn.

Socialize. Zoals eerder vermeld

Socialize. Zoals eerder vermeld, socialiseren met uw collega's is een van uw ongeschreven takenpakket. Het belangrijkste punt is dat, u en uw werk niet wordt gewaardeerd als niemand weet wie je bent. Het goede nieuws is dat u niet hoeft om jezelf het kantoor sociale vlinder om dit te bereiken. Neem de tijd om uw collega's bij naam kennen, interactie met hen, glimlachen of zeggen een gemakkelijke hallo elke keer dat je langs in de gangen. Je besteedt meer tijd met deze mensen op een dagelijkse basis dan met iemand anders die je kent, dus tijd investeren in het krijgen van hen weten. Woon kantoor partijen, lunchen met je teamgenoten. En ja, weer zoals eerder gezegd, voel je vrij om krijt "socialiseren met collega's" in uw dagelijkse schema, en voel me niet schuldig over.

Meer weten over uw bedrijf. Wow

Meer weten over uw bedrijf. Wow. Omdat u hebt gepland uw dag zo goed, vond je jezelf met wat vrije tijd. Wat te doen? Nou, een suggestie is om te verwerven meer informatie over het bedrijf waar je voor werkt. Je wilt niet gepakt worden met een lege uitdrukking als iemand je vraagt ​​fundamentele vragen als: "Wat uw bedrijf initialen staan ​​voor?" of "Wat heeft uw logo bedoel je?" Triest om te zeggen, als een persoon niet goed kent zijn bedrijf, kan hij worden afgeschilderd als een robot gewoon zwoegen uncaringly day-by-day. Leer je hogere-ups 'namen en wat basisinformatie over ze net zo goed weten, deze gegevens kunnen van pas komen een dag.

Ontwikkel vaardigheden met betrekking tot uw werk. Nogmaals, vrije tijd op uw handen. Gefeliciteerd! In plaats van stationair draaien het weg, zorg ervoor dat u het meeste uit deze tijd te maken door het verbeteren van uw vaardigheden. Gelukkig voor het internet, waar je kon het laatste nieuws en updates over uw beroep te onderzoeken rechts terwijl je in je kantoor werkruimte. Dan hebt u misschien zou kunnen besteden ongeveer 10 minuten op Facebook. Maar nogmaals, misschien niet.

Socialize. zoals eerder vermeld. Meer weten over uw bedrijf.
Socialize. zoals eerder vermeld. Meer weten over uw bedrijf.

Meer weten over andere takenpakket. Nu kan dit soort van geavanceerde, maar de moeite hier zou wel eens de moeite waard zijn. Leer nieuwe vaardigheden van uw medewerkers, kunnen sommige van die niet betrekking hebben op uw functieomschrijving. Het zou kunnen zijn heel simpel dingen zoals hoe u uw website van het bedrijf, hoe het bestand werkt, hoe u het kopieerapparaat bedienen meest efficiënt bij te werken, enz. Het idee is dat je nieuwe vaardigheden die nuttig zou kunnen zijn voor u in de toekomst te leren; ook , voor het geval de man die verantwoordelijk is met verlof, wie anders weet hoe om te werken zijn uitrusting? U, natuurlijk. Dit zou alleen maar toe te voegen aan uw waarde voor het bedrijf.

Vergeet niet, is het belangrijk om op te treden als een professionele op de werkplek. Neem elke kans om jezelf te ontwikkelen in je vak, en je kunt er zeker van zijn mensen om je heen zullen uw inspanningen merken.