O2c

Hoe efficiënt bereiden op een test

Examen nemen is een slopende proces

Examen nemen is een slopende proces. Voorbereiding voor het nog grotere uitdaging. Soms moet je die jeuken te blijven gelijmd op de boeken en probeert in te voeren alles in je hersenen. Andere tijden, hoewel, je weet gewoon niet wat te doen met de ladingen van lessen om te studeren over. Hier zijn enkele tips in een betere voorbereiding van een test.

Hoe efficiënt bereiden op een test. Examen nemen is een slopende proces.
Hoe efficiënt bereiden op een test. Examen nemen is een slopende proces.

  • Motiveer Eerst moet je jezelf te motiveren. Herziening is nutteloos als je hart niet in. Als je in een omgeving waar je wist dat veel mensen zijn ook gebogen over studeren kan u helpen focussen en te onderhouden dat station voor te bereiden op het examen. Ook, neem nota van uw redenen om acing het examen. Geef jezelf meerdere positieve doelstellingen. Het is als het instellen van de stemming voor. Immers, als je niet emotioneel voorbereid, zou je niet verwachten dat je mentaal en fysiek voorbereid op de test ook.
  • Onthoud Na motiveren zelf, kijk hoe betrouwbaar je geheugen is. Het kan van pas komen vooral als je veel van de concepten om te onthouden. Neem geheugen-verbeterende spelletjes en puzzels. Elke dag maken er een punt om ten minste tien termen of ideeën te onthouden. Naarmate de dagen slagen toe te voegen tien concepten voor elk item dat u de knie hebt. Denk er niet eens van vetmesting. Het soort maakt je geest leeg worden op die noodlottige examendag.
  • Maak notities Als u de materialen, probeer ze samen te vatten door een opsomming van op wat je weet in bullet points. Het maakt niet alleen je vaardigheden testen in het geheugen terugroepen, maar ook meet hoe goed je hebt gestudeerd. Verzamel relevante hand-outs, lessen, notities en boeken over het onderwerp dat u aan een examen voor te nemen. Herlees uw notities en probeer te herinneren hoe ze werden besproken door je docent. Kijk voor een beoordeling maatje want studeren zelf zou uiteindelijk resulteren in luiheid. Peer tutoring kan voordelig zijn, vooral als u en uw partner elkaar aanvullen als het gaat om vakkennis.
  • Mock-up-test geven van jezelf een mock test zal ook veel helpen. Bepaal het formaat van het examen. Het zal u helpen bij het uitwerken van de examens te maken technieken, zodat u kunt het examen beantwoorden zonder dat zij te veel tijd. Bijvoorbeeld, voor multiple-choice toetsen, kies degene die het dichtst bij het echte antwoord. Zo veel mogelijk, te kiezen tussen twee opties alleen. De andere twee zijn bedoeld om u te verwarren. Het moet niet je een lange tijd op een item. Als je dat doet, bent u riskeert de rest van het testmateriaal, en je zou niet eens om het examen af ​​te maken.
  • Focus Wanneer u studeren, kiezen voor de perfecte tijd en plaats voor u waar er geen afleidingen. Ook moet u bepalen uw leerstijl. Misschien vindt u het prettiger studeren in de bibliotheek dan in uw eigen huis.

Vergeet niet dat herziening kunt u de lessen vertellen en te verwerken systematischer. Geef jezelf een ruime tijd in het bestuderen, en sloeg de nervositeit. Als je weet dat je goed bestudeerd, dan zou je niet echt zorgen te maken over het nemen van de test.