O2c

Het lezen van een heerser: meeteenheden op een liniaal

Lees tips voor het lezen van liniaalmaateenheden


Heb je geleerd hoe je een liniaal weer te gebruiken in je school dagen dat je zou hebben gebruikt een tot de marges of allerlei lijnen te tekenen. U zou ook hebben geleerd over verschillende schalen voor het meten van lengte of afstand, enz. U hebt waarschijnlijk zelfs geleerd hoe leuk knutselen met behulp van een liniaal . Een liniaal of een meetlint is een handig apparaat om lengten te meten. Weten hoe te gebruiken en lees de eenheden is een basisvaardigheid die toepassingen in diverse toepassingen, zoals bouw, productie, het creëren van objecten, zoals meubilair, en het meten van voor het interieur heeft. Hieronder vind je een aantal eenvoudige richtlijnen over hoe om te lezen en gebruik maken van een liniaal.

Stap 1

Het lezen van een heerser: meeteenheden op een liniaal. Met behulp van de metrische schaal.
Het lezen van een heerser: meeteenheden op een liniaal. Met behulp van de metrische schaal.

Meetschalen. Elke heerser twee kanten heeft, die elk een voorstelling van een meetschaal. Je moet weten hoe je beide kanten te lezen. Aan de ene kant, zult u het metrieke stelsel te vinden voor het markeren lengte en aan de andere kant is het Engels schaal. De metrische schaal maatregelen lengte of afstand in millimeters en centimeters, terwijl de Engels schaal gebruikt in inches en voeten.

Stap 2

Met behulp van de metrische schaal. Laten we eerst praten over metrische metingen. Een standaard heerser meting is meestal ongeveer een voet lang, of in metrische termen, ongeveer 30 centimeter. Vindt de liniaal gemarkeerd met lijnen die met nummers gekozen uit 1 tot 30 en tussen elke reeks getallen zijn er kleinere lijnen die het aantal millimeters geven. Ten millimeters (mm of) gelijk 1 centimeter (of cm), 100 cm gelijk aan 1 meter, enzovoort. Om de lengte te meten tussen twee punten op een papier of een ander medium, plaatst u de heerser met de eerste centimeter lijn (die kan worden gelabeld als nul) op het eerste punt. Markeer het nummer waarop het tweede punt op het papier komt overeen met de lezing centimeter. Bijvoorbeeld met een punt geplaatst tegen het nulpunt en het tweede punt toont een lezing van 3. In dit geval is de afstand in centimeters tussen twee punten 3 cm. Als het punt is eigenlijk geplaatst op een punt meer dan 3, maar ruim binnen de lijn beeltenis van 4, tel de kleinere lijnen die op de millimeter schaal laten zien en tel het aantal lijnen waarop het punt ligt - laten we zeggen in de 5 e kleine lijn, waarbij Indien de afstand tussen twee punten is 3,5 cm of 35 mm.

Stap 3

Met behulp van de engels schaal. De andere kant van de heerser meet lengte in feet en inches. Dit is de schaal van heerser meting gebruikt in de Europa. Een voet is gelijk aan 12 centimeter, en tussen elke centimeter kleiner zijn markeringen in sets van acht. Deze worden aangeduid als achtste van een inch. Naar aanleiding van de dezelfde instructies als in stap twee, kun je erachter komen de afstand in inches en achtste van inches. Met dezelfde twee punten in het bovenstaande voorbeeld zal de lengte gelezen 1 2/8 inch

Stap 4

Lees tips voor het lezen van liniaalmaateenheden. Met behulp van de engels schaal.
Lees tips voor het lezen van liniaalmaateenheden. Met behulp van de engels schaal.

Belangrijke tips. Hoewel het gebruik van en het lezen van een liniaal zorg ervoor dat u te plaatsen en houd het stevig vast tegen het papier of een ander medium. Bewaar het in een rechte lijn altijd, of plaats het horizontaal of verticaal. Om uw metingen te valideren, kunt u altijd neer te halen lezingen in zowel centimeters en inches en verdeel de metrische meting door 2,54. Als de lezing die je hebt genomen, is juist, zal het quotiënt van deze divisie gelijk aan het aantal centimeters die je hebt gemeten.


U weet nu hoe gemakkelijk het is om metingen te lezen op een liniaal. U repliceren hetzelfde systeem bij het meten grotere lengtes, maar in deze gevallen de metingen bewegen in meters en voeten.